Account
Logo
Zoeken
7 °C

Dokkumer vecht op Amelander strand: boete

za 16 april 2016, 8.30 uur

LEEUWARDEN - Een 19-jarige Dokkumer had een blanco strafblad, tot hij vorig jaar tot twee keer toe met de politie in aanraking kwam. Op 18 juni 2015 had hij tijdens een dance-event op het Zaailand in Leeuwarden twee agenten uitgemaakt voor 'kankerpolitie'. Op 12 augustus had hij zich, samen met een neef, schuldig gemaakt aan een mishandeling op het strand van Ameland. Vrijdag op de zitting van politierechter Maaike de Wit ontkende de Dokkumer beide feiten.

Hij was weggestuurd van het dance-event. Toen de politieagenten de Dokkumer sommeerden om weg te gaan en een stukje met hem een vriend meeliepen, zou hij de agenten hebben uitgescholden. De Dokkumer beweerde dat hij alleen maar had gevloekt en het woord 'kutzooi' in de mond had genomen. Ook aan de mishandeling op Ameland had hij part noch deel, vond hij zelf.

Er was wel wat gedoe geweest met een jongen, maar die was vooral door zijn neef te grazen genomen. Dat laatste werd overigens op de zitting door het slachtoffer bevestigd. De Dokkumer zei dat hij alleen wat 'wegduwende bewegingen' had gemaakt. Voor het bewijzen van openlijk geweld maakt dat niet zoveel uit. Dan is het meer een kwestie van deelnemen aan de gewelddadigheden, het is niet echt van belang wie wat heeft gedaan. Onder het motto: je was erbij dus je bent erbij.

Dus beoordeelde de rechter de twee feiten als bewezen. Bovendien hadden getuigen van de vechtpartij op het strand gezien dat ook de Dokkumer klappen had uitgedeeld. De rechter hield rekening met de krappe financiën van de verdachte: hij kreeg een boete van 850 euro, die hij in maandelijkse termijnen van 50 euro mag aflossen. De neef hoefde niet voor te komen, hij is akkoord gegaan met het voorstel van het Openbaar Ministerie om een schadevergoeding aan het slachtoffer te betalen. Volgens het slachtoffer is er nog geen cent betaald.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal


Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.7%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.7%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.8%
Geen mening  
28.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!