Account
Logo
Zoeken
9.3 °C

Tandartsassistente slaat tanden kapot

vr 15 april 2016, 17.30 uur

LEEUWARDEN - De emoties liepen behoorlijk hoog op, vrijdag bij de behandeling van de strafzaak tegen een 22-jarige inwoonster van Drachten. De vrouw zou op 1 januari in een horecagelegenheid aan de Noordkade in Drachten een andere vrouw een bierglas in het gezicht hebben geslagen. Dat was per ongeluk gebeurd, volgens de Drachtster, die regelmatig zeer emotioneel reageerde op de vragen van de rechter. Het slachtoffer werd emotioneel aan het eind van de zitting, nadat de Drachtster was vrijgesproken.

Het slachtoffer had door de klap met het glas twee afgebroken tanden opgelopen. Ze heeft al heel wat kosten moeten maken om haar gebit weer toonbaar te krijgen en het is nog maar afwachten of de tanden het zullen overleven. Het wrange van het hele verhaal is dat de vrouw die de tanden kapotsloeg tandartsassistente in opleiding is. Zij was er tussen gesprongen toen haar vriend en de vriend van het slachtoffer ruzie kregen op de dansvloer.

Ze zei dat ze met haar arm een soort zijwaartse beweging had gemaakt, waardoor ze het slachtoffer had geraakt. Ze was vergeten dat ze een glas in de hand had. Tegen de politie had ze gezegd dat ze de inhoud van het glas in het gezicht wilde gooien bij degene die ruzie had met haar vriend. Verschillende getuigen hadden gezien dat ze een slaande beweging maakte. Dat had ook de politie waargenomen bij het terugkijken van de beelden van de bewakingscamera's.

Er waren ook getuigen die hadden gezien dat de Drachtster bijzonder opgefokt was. Ze had eerst de vriend van het slachtoffer een klap in het gezicht gegeven, waarna ze de beweging met het glas maakte. Ook het slachtoffer wilde de ruziënde mannen scheiden. Officier van justitie Margreeth Meijer eiste een werkstraf van 100 uur waarvan 40 uur voorwaardelijk. Zij vond dat rechter De Wit de schadevergoedingen -1438 euro voor de vrouw en 300 voor haar vriend- moest toewijzen.

De vriend kreeg 250 smartengeld voor de klap in het gezicht. De Wit oordeelde dat niet bewezen kon worden dat de Drachtster het slachtoffer opzettelijk met het glas heeft geslagen. De Drachtster had gezegd dat het niet haar bedoeling was geweest het slachtoffer te raken. 'Ik kom niet toe aan opzet', aldus de rechter. Voor het slaan van de vriend van het slachtoffer kreeg de Drachtster een boete van 500 euro.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369


regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
28.9%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.7%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
21.1%
Geen mening  
23.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen