Account
Logo
Zoeken
8.8 °C

Ondernemers S'veen zeggen 'nee tegen azc'

ma 21 maart 2016, 15.04 uur

SURHUISTERVEEN - Ondernemers op het Lauwerskwartier in Surhuisterveen zitten niet te wachten op een azc. Sterker nog, ze willen niet dat deze er komt. Dat hebben de ondernemers vorige week donderdagavond besloten tijdens een vergadering waarbij vijftig ondernemers samen kwamen.

Hoewel de gemeente Achtkarspelen twee locaties op het oog heeft (Buitenpost of Surhuisterveen) geven de ondernemers nu al aan dat ze geen vluchtelingen willen huisvesten op hun bedrijventerrein tussen de Warreboslaan en de sporthal. De toekomstige ontwikkeling van het bedrijventerrein zou in gevaar komen en tevens zijn de ondernemers bang voor overlast en onveilige situaties.

Uit een inmiddels gehouden enquête onder de ondernemers, blijkt dat van alle 65 ondernemers 97% tegen een grootschalig AZC op het Lauwerskwartier zijn. De ondernemers geven aan dat er wel hulp moet worden geboden aan vluchtelingen maar ze zien dat liever niet gebeuren in hun eigen dorp. Om hun mening kracht bij te zetten is er inmiddels een werkgroep opgericht die de standpunten van de ondernemers gaat uitdragen tijdens de inspraakavonden van de gemeente Achtkarspelen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer