Account
Logo
Zoeken
10.9 °C
© WâldNet |  De automobilist is na het ongeval doorgereden maar heeft zich later alsnog gemeld bij de politie

Dodelijk ongeval: automobilist aangehouden

ma 21 maart 2016, 10.30 uur

DOKKUM - Een 80-jarige fietser uit Dokkum is maandagochtend omgekomen bij een aanrijding met een auto op de Wâlddyk in Dokkum. De automobilist (eveneens uit Dokkum) is na de aanrijding met de man doorgereden. De politie zette gelijk een zoekactie op touw. De 81-jarige bestuurder besloot korte tijd na het ongeval om zich te melden op het bureau in Dokkum. Hij is door de politie aangehouden.

Het ongeval vond omstreeks 10.15 uur plaats op de kruising met de Polle. De automobilist zou volgens een getuige hard gereden hebben. Een ambulance is nog ter plaatse gekomen maar alle hulp mocht niet meer baten. De man werd nog een tijd lang gereanimeerd. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Een opgeroepen traumaheli zou ook naar Dokkum vliegen maar is tijdens de vlucht geannuleerd.

Zoektocht naar automobilist
Om de identiteit van de bestuurder van de auto te achterhalen zette de politie alle mogelijke middelen in. Zo werd er in de omgeving van Dokkum een Burgernet-actie opgestart waarin deelnemers werden geinformeerd over de aanrijding. De automobilist reed in een donkerblauwe Peugeot 405 (oud type). Binnen een uur besloot de bestuurder om zich te melden op het politiebureau in Dokkum. De man is direct aangehouden en hij zal worden verhoord.

In verband met de afhandeling van het ongeval is de weg urenlang afgesloten geweest voor het doorgaande verkeer. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte oorzaak van het ongeval. De brandweer van Dokkum zette schermen neer om een en andere af te schermen voor publiek. Een naastgelegen bedrijf deed met containers hetzelfde. De buurt greep het ongeval ook aan om aan de politie duidelijk te maken hoe onveilig de kruising volgens hen is.

Mogelijke burenruzie
Volgens buurtbewoners heeft het ongeval mogelijk te maken met een burenruzie. Het dodelijke slachtoffer en de automobilist kenden elkaar en leefden volgens verschillende buurtbewoners al langere tijd in onmin met elkaar. Er waren op de plaats van het ongeval ook geen remsporen te zien. De politie wilde verder nog geen mededelingen doen over de zaak, totdat alle getuigen en de automobilist zijn gehoord.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



ondernemend nieuws

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering


regionaal nieuws

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919



regionaal nieuws

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland




regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt