12.4 °C
VIOD en SSS vermaken het publiek

zo 13 maart 2016, 16.41 uur

DRIEZUM - De wedstrijden tussen de vrouwenteams van VIOD en SSS uit Klaaswaal zorgen per definitie voor spektakel. Boog SSS in de vorige editie in blessuretijd een achterstand van twee doelpunten om in een overwinning, ook nu trokken de Zuid-Hollanders weer aan het langste eind. En dit had niemand tot de 40e minuut voor mogelijk gehouden. VIOD leidde door doelpunten van Grytsje Jongsma en Mariska Bosma soeverein met 2-0 en liet de toeschouwers tot dat moment genieten van fantastisch voetbal. Maar in de vijf minuten voor en na rust ging het gruwelijk mis. SSS scoorde toen maar liefst vier keer en bouwde de voorsprong uiteindelijk uit naar een verdiende 6-2 overwinning.

Het was een topdag voor Klaaswaal, het dorp dat gelegen is in de Hoesche Waard. Naast de overwinning van de plaatselijk voetbaltrots mocht Wolter Kroes namens de Vriendenloterij ook nog een inwoonster blij maken met een cheque van € 25.000,=. Ja, soms valt het mee en soms valt het tegen. Dat laatste had zeker betrekking op VIOD met als gevolg een geflatteerde maar wel terechte overwinning van SSS.

SSS tegen VIOD was ook het duel tussen het spitsenduo Mandy van der Heiden/Linda Kruithof en Grytsje van den Berg/Froukje Schaafsma. Beide duo’s waren een plaag voor de verdediging. Het verschil was dat met name Mandy van der Heide op cruciale momenten wel scoorde en Van den Berg/Schaafsma niet.

Aafke de Hoek had haar rentree, na een zware blessure, toch anders voorgesteld. Met een eigen doelpunt in de 43e minuut bracht zij SSS weer terug in de wedstrijd. Twee minuten later ging keepster Joukje van der Meer bij het uitverdedigen in de fout, waarna Van der Heiden snoeihard de bal in de touwen joeg. Daarvoor had Van der Meer een aantal levensgrote kansen van Linda Kruithof onschadelijk gemaakt en stond de paal doelpunten van Elissa Halbesma en Froukje Schaafsma in de weg. Nadat Grytsje van den Berg direct na rust in een één op één situatie met keepster Agnita Nouwen niet scoorde, deed Mandy van der Heiden dit wel uit een vrije trap aan de andere zijde van het veld. Door slecht uitverdedigen van Aafke de Hoek kon Demi van der Heiden de vierde treffer op het scorebord noteren. Froukje Schaafsma had de aansluitingstreffer op de pantoffel, maar Nouwen redde voor SSS. VIOD was de kluts helemaal kwijt en Ashley van Elswijk en Linda Kruithof bepaalden met fraaie treffers de eindstand op 6-2.