7.1 °C

Belangrijke overwinning voor k.v Drachten

zo 14 februari 2016, 22.51 uur

DRACHTEN - Belangrijke overwinning voor Drachten/Van der Wiel
KAMPEN - Drachten/Van der Wiel heeft afgelopen zaterdag belangrijke punten behaald voor lijfsbehoud in de Overgangsklasse. Het team van hoofdtrainer Jan Tuttel won met 26-23 van DOS Kampen. In de eerste helft speelden beide teams - ondanks een enorme gedrevenheid- onrustig wat resulteerde in fouten en overtredingen.

Met een tussenstand van 12-9 werd begonnen aan de tweede helft. Drachten/Van der Wiel liet aanvallend meer rust zien en wist verdedigend beter om te gaan met de speelwijze van DOS Kampen. De ‘groenhemden’ wisten op 19-20 te komen, bouwden deze voorsprong uit en wisten de winst te pakken. Jan Tuttel: “We hebben een belangrijke overwinning behaald. De wijze waarop geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden”.

Scores: Marten Penninga 10, Wim Braam 5, Larissa Braam 4, Marc Akkerman 2, Romke 2, Wilfred Oostra 1, Alinda Miedema 1, Doenja Payer 1. Aanstaande zaterdag speel Drachten/Van der Wiel thuis tegen Tweemaal Zes. SNIJ Noord Hal, Sportlaan 10, aanvang: 19.30 uur.