4.6 °C

KV Flamingo's pakt de titel

zo 14 februari 2016, 18.30 uur

BUITENPOST - In een volgepakte sfeervolle sporthal de Houtmoune te Buitenpost kende Flamingo’s maar één opdracht “winnen” om zo ongeslagen het kampioenschap binnen te slepen in de 4eklasse B. Nog geen eenvoudige opdracht voor de Bouwbedrijf Tamminga formatie tegen het ervaren en sterke Altijd Kwiek uit De Veenhoop. Na een zenuwachtig begin groeide Flamingo’s steeds beter in de wedstrijd en gaf een vlak voor de rust verkregen voorsprong niet meer uit handen. In een ontploffende Houtmoune werd daarna een denderend kampioensfeest gevierd.

De score werd in de 8e minuut met een afstander geopend door Peter Gerlsma . Marieke Keizer deed direct daarop hetzelfde waardoor Flamingo’s op een 2-0 voorsprong kwam. Beide ploegen scoorden weinig, mede omdat er scherp werd verdedigd. De van een blessure teruggekeerde Herman Pilat vocht stevige duels uit met de lange aanvoerder en scherpschutter van Altijd Kwiek , terwijl Ruben Sijtsma in het andere vak als vervanger van de vorige week geblesseerd geraakte Johanan Prins degelijk reboundwerk liet zien. Flamingo’s had moeite om in haar ritme te komen en lange aanvallen op te zetten. Tien minuten voor de rust wist Altijd Kwiek zelfs op een 4-5 voorsprong te komen.

Met vereende krachten slaagden de dames van Flamingo’s er net voor de thee in de stand om te buigen in 7-5. Met drie afstanders zorgden achtereenvolgens Thea Baas, Aaltje van der Mei en Riska Bouma voor een achteraf gezien beslissend gaatje. Coach Ljibbe Kuipers predikte rust en discipline voor de tweede helft. Dit werd goed opgepakt, want Flamingo’s was in het vervolg duidelijk de bovenliggende partij. Met hard werken van onder andere Reinder Zuidhoorn en steeds meer goede acties werd Altijd Kwiek stuk gespeeld. De vlak voor de rust verkregen voorsprong werd uitgebouwd tot op zijn meest 4, waarna Flamingo’s het niet meer uit handen gaf. Het slotakkoord was voor Peter Gerlsma die in de tweede helft zeer goed de korf wist te vinden en daarmee de eindstand op 16-13 bracht.

Met deze overwinning pakte Flamingo’s twee wedstrijden voor het einde van de competitie verdiend de titel en is binnen een jaar de terugkeer naar de derde klasse bewerkstelligd. Een knappe prestatie van coach Ljibbe Kuipers en zijn verjongde selectie. Gelet op het aanwezige talent moet er nog veel meer mogelijk zijn, maar eerst werd het kampioenschap uitbundig gevierd.