3.3 °C

SC Veenwouden verliest van Blauw Wit '34

zo 14 februari 2016, 14.50 uur

LEEUWARDEN - SC Veenwouden moest wederom een nederlaag slikken en nadert daardoor de degradatiezone met rasse schreden want het is inmiddels afgezakt naar de tiende plek op de ranglijst. Op het sportpark Wiarda in Leeuwarden had de thuisclub in de eerste helft een overwicht en de 1-0 ruststand was dan ook terecht. Na rust kende SCV een sterke fase maar men verzuimde de gelijkmaker te bewerkstelligen waardoor de thuisclub in de slotfase met een dubieuze treffer de overwinning veilig wist te stellen.

SCV ging vrij behoudend van start en gunde de thuisclub het initiatief. Dat leidde al na drie minuten bijna tot een treffer maar het schot van Alban Miftari trof de paal. In de 10e minuut ranselde doelman Coenraad van der Mark een vrije trap van Miftari uit het doel en schoot Joni Gregoria keihard naast. SCV kon daar weinig tegenover stellen. Alleen een schot van Stefan Jan Sijtsma dat naast ging en een kopbal van Albertjn van Zwol zorgden voor enig gevaar. Na een half uur nam de thuisclub de leiding toen doelman van der Mark een schot van Leon Wagenaar niet onder controle kreeg waarvan Dennis van der Ree wist te profiteren. In de eerste twintig minuten na rust speelde SCV wel met de nodige lef en had het een veldoverwicht. Wytze Veenstra had SCV op gelijke hoogte moeten brengen toen hij door Albertjan van Zwol met een steekpass vrij voor de keeper werd gezet.

Doelman Karsten Waterlander behoedde de thuisclub voor de gelijkmaker door prima te redden. In de slotfase kreeg de thuisclub de betere kansen. Doelman van der Mark bracht redding op een inet van de gevaarlijkste man van Blauw Wit, Alban Miftari die even later met een lob de bovenkant van de lat raakte. In de 78e minuut viel de beslissing toen invaller Floris Boonstra een voorzet gaf op Alban Miftari die de bal via een verdediger tergend langzaam in het doel zag verdwijnen. Doelman van der Mark werd ernstig gehinderd in zijn poging redding te brengen maar ondanks felle protesten werd de treffer goedgekeurd waardoor SCV opnieuw zonder punten huiswaarts keerde.