5.5 °C

Invicta 1 wint van DTS 1

zo 14 februari 2016, 14.43 uur

KOLLUM - Afgelopen zaterdag speelde de Pruttelpot-formatie tegen de altijd lastige ploeg DTS uit Surhuizum. Ook al staat DTS onderaan, dit wil niet zeggen dat de wedstrijd zomaar is gewonnen.
Bij Invicta begonnen in de aanval: Arjan Kiewiet, Uulco Hoekstra, Jettie Hoekstra en Gerdien Kuipers. In de verdediging stonden: Ruurd Meindertsma, David van Dusschoten, Marieke van Straten en Daniëlle Broersma.

Het was Uulco Hoekstra die al in de eerste minuut een afstandsschot wist te benutten. Daarop volgde een afstandsschot van Sieuwke Veenema. Vervolgens wist Invicta binnen een kwartier een verschil te maken van 4 doelpunten. Deze doelpunten werden gemaakt door Ruurd Meindertsma met goede steun van David van Dusschoten, een doorloopbal van Marieke van Straten en twee strafworpen werden gemaakt door Uulco Hoekstra en David van Dusschoten. De stand was op dit moment 6-2. Het aanvalsvak had even moeite met aanvallen. Er werden slordige fouten gemaakt en ze wisten de aanval niet goed op te zetten. DTS wist hierdoor weer iets dichterbij te komen door afstandsschoten van Arnout de Haan en Jouke Spoelstra en brachten de stand op 6-4.
Gelukkig was Ruurd Meinderstma goed op schot en schoot twee afstandsschoten raak. Voor de rust kreeg DTS een strafworp mee, deze werd gemaakt door Jouke Spoelstra, daarmee was de ruststand 8-5.

Voor Invicta was het simpelweg zaak om meer doelpunten te maken. Het aanvalsvak wist de aanval goed neer te zetten waardoor Uulco Hoekstra van een mooie afstand wist te scoren. Vervolgens wist Daniëlle Broersma een doorloopbal te benutten. Dit bracht de stand op 10-5. Op dit moment wist Invicta het verschil groot te houden. Uulco Hoekstra en Arjan Kiewiet wisten de stand op 12-6 te brengen.
Met nog een kwartier op de klok wist Invicta het goed uit te spelen. Ruurd Meinderstma, Arjan Kiewiet en Marieke van Straten brachten de stand op 14-9.

De drie doelpunten van DTS werden gemaakt door Enne Jan Spoelstra, Arnout de Haan en Marleen Boersma.
In de laatste twee minuten werd er door Invicta nog twee keer gescoord. Uulco Hoekstra gaf een mooie lange pass aan Arjan Kiewiet waardoor er een mooie doorlopbal werd afgerond. Hierop volgde nog een vrije bal en ook die wist Arjan Kiewiet te maken.
Invicta 1 wint met een eindstand van 17-9 en komt hierdoor steeds dichterbij het kampioensschap. Volgende week speelt Invicta om 20.20 uur tegen de nummer twee van de competitie, kv. De Granaet.