Account
Logo
Zoeken
3.4 °C

'Geen speed maar vitamine C en vroeg op bed'

ma 8 februari 2016, 14.30 uur

LEEUWARDEN - Een inwoner van Harkema (27) had op 28 mei 2015 bij een verkeerscontrole in Drachten ruim vier gram speed op zak. Dat is nogal wat, in elk geval meer dan een 'normale' gebruikershoeveelheid. Op de telefoon van de Harkemaster stuitte de politie op berichtjes die zouden kunnen onderschrijven dat hij niet alleen speed gebruikte, maar het ook verhandelde.

Politierechter Maaike de Wit lepelde maandag uit het dossier op dat de vriendin van de Harkemaster tegen de politie had gezegd dat haar vriend dealde. Dat hoorde de verdachte kennelijk voor het eerst. Het enige dat hij kon uitbrengen was een verbaasd 'Okee?'. Maar het bewijs dat hij dealde was niet sterk genoeg, dus moest hij zich voor de rechter alleen maar verantwoorden voor de 4,6 gram speed die hij in zijn bezit had.

De Harkemaster zei dat hij al zeven jaar gebruikt. Hij was begonnen nadat zijn vriendin het had uitgemaakt. 'Het is er ingeslopen', zei hij. Het was niet alleen voor de kick, hij had ook ontdekt dat de speed hem hielp bij zijn werk. Hij doet zwaar lichamelijk werk, de drug geeft een extra boost. Maar het is ook zeer verslavend wist de officier van justitie. Daarmee vertelde ze de verdachte niks nieuws.

Nadat hij werd aangehouden zocht hij hulp om van het spul af te komen. Hij loopt nu bij de verslavingszorg. 'Het gaat aardig', zei de Harkemaster. Om de gevolgen van de zware arbeid op een gezonde manier op te vangen, slikt hij tegenwoordig vitamine C. 'En ik ga vroeg naar bed'. Dat het afkicken hem nachtmerries bezorgt, neemt hij op de koop toe.

De officier eiste een boete van 850 euro, de rechter maakte er 500 euro van. Ze hield er rekening mee dat de Harkemaster zelf hulp heeft gezocht. Ook vanwege de niet echt rooskleurige financiële situatie van de verdachte verlaagde De Wit de geëiste geldstraf.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.7%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.3%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'