6.9 °C

SC Kootstertille mist aansluiting na verlies

ma 8 februari 2016, 11.18 uur

OLDEHOVE - De Tilsters zijn met de 1-0 nederlaag bij OKVC slecht aan de herstart begonnen. Voor rust werd er nog redelijk tot goed gespeeld maar werd helaas een aantal prima kansen om zeep geholpen. In de tweede helft had SC Kootstertille geen afdoende antwoord op de thuisclub die niet schroomde veelvuldig de fysieke kaart te spelen.

Al in de derde minuut kwamen de Tilsters tot een uitstekende kans op een vroege voorsprong maar het geplaatste schot van Gerbrand Waaksma kon ternauwernood nog tot hoekschop worden verwerkt. Uit deze hoekschop kopte Douwe van der Bij de bal nipt over het doel. Ook Wopke Hoekstra kreeg een prima mogelijkheid om de score voor SC Kootstertille te openen maar de bal uit een voorzet van Sieds Tabak werd slecht ingekopt. Halverwege de eerste helft schoot Xander Felen de bal nog eens recht in handen van doelman Marko van der Zijl en was het gedaan met de Tilster wapenfeiten. Pas in de slotminuut van het eerste bedrijf kwam de thuisclub tot haar eerste echte kans maar de inzet van Timon van der Helm werd uitstekend door doelman Albert Jan Merkus onschadelijk gemaakt.

Na de thee zocht OKVC het meer in fysieke middelen en was de bovenliggende partij. Zo wist Tille doelman Albert Jan Merkus een inzet van Arjen Weening, weliswaar uit een niet afgefloten buitenspelpositie, prima te pareren. Na tien minuten spelen kwamen de Tilsters zelf ook weer eens tot een mogelijkheid maar de fraai genomen vrije schop van Gerbrand Waaksma werd ten koste van een hoekschop afgewend. Timon Helm zag even later opnieuw doelman Merkus, nu met de vingertoppen, een zeker lijkende voorsprong voor de thuisclub verijdelen. Merkus verkeerde deze middag in blakende vorm getuige zijn formidabele redding op de oog in oog situatie met Arjen Weening.

Een kwartier voor afloop kreeg de thuisclub hulp van arbiter Schuurman uit Oosterwolde toen deze doelman Marko van der Zijl met slechts geel bestrafte waar rood op zijn plaats was geweest. Uit een razendsnelle counter was Wopke Hoekstra eerder bij de bal dan de thuisclub goalie die Hoekstra vervolgens met een kamikaze actie vol onderuit schoffelde. Was er van een doorgebroken speler reglementair misschien niet sprake, de overtreding op zich had zondermeer met rood bestraft moeten worden.

Het was dan extra zuur dat SC Kootstertille door een misverstand achterin in de slotfase nog een nederlaag te slikken kreeg. Rob van Straten belastte zich namens de thuisclub met een vrije schop en deponeerde de bal precies tussen twee verdedigers van SC Kootstertille. Toen het verdedigingsduo weigerde in te grijpen profiteerde Edwin Sieperda en passeerde beheerst Tille doelman Albert Jan Merkus. De Tilsters zaten er door en waren niet meer in staat om in de resterende tijd nog potten te breken. Door de nederlaag en de overige uitslagen mist SC Kootstertille voorlopig aansluiting met de top van de 5e klasse C.