10.1 °C

Five Pack wint na verlenging

zo 7 februari 2016, 9.14 uur

URETERP - Vrijdagavond stond de topper Five Pack tegen Flying Red uit Roden op het programma. Twee teams die behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn en beide met een fanatieke aanhang. Alle ingrediënten voor een spannende avond dus. En dat werd het. Na de reguliere veertig minuten was de stand gelijk, zodat de verlenging een winnaar moest opleveren. Five Pack ging er uiteindelijk met de winst vandoor. Eindstand 75 – 66.

In het eerste kwart gaat de strijd gelijk op, dan weer staan de basketballers uit Roden voor, dan is het weer Five Pack die een kleine voorsprong neemt. De Ureterpers hebben moeite met de schutters van Flying Red, zodat deze regelmatig van afstand kunnen aanleggen.
Het tweede kwart geeft eenzelfde beeld. Five Pack geeft de tegenstander te veel ruimte en komt op een kleine achterstand.
Met drie scores op rij weet Michael Clarck de achterstand om te buigen in een voorsprong van vier punten. Ruststand 31 – 27.

Five Pack speelt in het begin van het derde kwart goed. Klaas Sikkema en Raymond Krakou spelen een belangrijke rol in de verdediging en de Ureterpers weten hun voorsprong te houden. Na enkele minuten slaat de wedstrijd volledig om. Er lukt niets meer bij de Ureterpers en de voorsprong slinkt door een buzzerbeater van de Rodenaren tot slechts een punt.

Het vierde kwart wordt bloedstollend. Met nog een paar minuten te spelen zet Flying Red met een driepunter de stand op 50 – 56. Maar dan scherpen de Ureterpers de verdediging aan en komt Flying Red moeilijk tot scoren.

En nadat eerst Nico Slump de stand gelijk heeft getrokken, 58 – 58, sleept Edo Slump er in de slotseconden een verlenging uit, 62 – 62.
In de verlenging wordt het verschil gemaakt. Een herboren Five Pack speelt geconcentreerd, en geroutineerd bouwen de Ureterpers de grootste voorsprong van de hele wedstrijd op. Flying Red komt in foutenlast en een aantal spelers moet met vijf persoonlijke fouten naar de bank. Five Pack komt niet meer in gevaar en de zwaarbevochten zege is een feit.

Eindstand 75 – 66.

“De hele wedstrijd liep het niet zoals we wilden, maar in de verlenging konden we gelukkig toch het verschil maken”, aldus een opgeluchte aanvoerder Roelof Dolfijn.

Scores: Nico Slump 24p (20 rebounds), Edo Slump 20p, Michael Clarck 15p.

Zaterdag 13 februari speelt Five Pack om 14.45 uur in Leeuwarden tegen BV Leeuwarden.