Account
Logo
Zoeken
4.3 °C
Meerdere eenheden werden aangestuurd om de man met een honkbalknuppel aan te houden.

Ongeregeldheden tijdens stapavond Drachten

zo 7 februari 2016, 7.14 uur

DRACHTEN - In de nacht van zaterdagavond op zondagmorgen ontstonden in het uitgaansgebied in Drachten meerdere incidenten.

Omstreeks 03:00 uur werd er aan de Zuidkade een meisje onwel na vermoedelijk gebruik en/-of toediening van GHB. Een ambulance kwam ter plaatse om de dame over te brengen naar het ziekenhuis.

Omstreeks 04:00 uur werden meerdere politie eenheden ingezet bij een opstootje tussen tientallen jongeren aan de Zuidkade. Bij de aanwezigheid van de agenten bleek de ruzie snel van tafel, waarna de groep uit elkaar ging.

Omstreeks 05:00 uur ontstond er een conflict tussen twee jongemannen en de politie aan de Noordkade. Hierbij liepen de twee mannen richting de Noorderdwarsvaart. Beide mannen liepen in de richting van de Bioscoop. Toen de politie de mannen volgde bleek een ruit van Dans- & Partycentrum Swinginn ingeslagen. Meerdere politie eenheden, waaronder een hondengeleider, gingen vervolgens op zoektocht uit in de wijk de Wiken. Nog geen halfuur later kwam één van de twee mannen met een honkbalknuppel de Noordkade weer oplopen. Oplettende agenten hebben de man hierop onmiddellijk aangehouden. De tweede man beledigde de agenten meerdere malen, de agenten besloten de locatie te verlaten waarna de man tot rust kwam.

Omstreeks 06:00 uur vonden enkele stappers het nodig om aan de Drift de verkeerspalen omver te schoppen. De vernauwde verkeerssituatie werd hierdoor nog meer verkleint.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.4%
Nee  
55%
Maakt me niet uit  
18.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!