Account
Logo
Zoeken
6 °C

Te weinig animo: jeugdhonk Ternaard dicht

do 4 februari 2016, 20.35 uur

TERNAARD - De gemeente Dongeradeel opent jeugdhonk 'de Hingel' niet opnieuw. Dat maakte burgemeester Marga Waanders donderdagavond bekend tijdens de raadscommissie Middels en Mienskip van de gemeente Dongeradeel. Het bestuur heeft de sleutels van het honk ingeleverd en Dongeradeel denkt nu na over een alternatieve invulling. Er is onder de jeugd te weinig animo om het honk open te kunnen houden. De voetbalvereniging in het dorp heeft al belangstelling getoond voor eventueel gebruik.

Het jeugdhonk in Ternaard werd in 2007 geopend. Drie jaar later kwam het jeugdhonk in opspraak omdat vijf jeugdige Ternaarders een vijftienjarig meisje met tape en touw hebben vastgebonden. De Leeuwarder rechtbank verwijt twee 20-jarige Ternaardsters dat ze als meerderjarigen niet de verantwoordelijkheid hebben genomen om een eind te maken aan de vernederende situatie. Aan het eind van 2015 werd het honk opnieuw gesloten, nadat er problemen waren met de openbare orde en veiligheid rond het gebouw. Bovendien komen er veelvuldig meldingen en constateringen van overlast binnen bij politie en gemeente

De gemeente Dongeradeel kondigde toen aan om jeugdhonk De Hingel in Ternaard tijdelijk te sluiten. Daarnaast werd de drank- en horecavergunning ingetrokken en de aanvraag voor subsidie voor het jaar 2016 geweigerd. De gemeente nam deze maatregelen te nemen omdat de openbare orde en veiligheid in en rondom het jeugdhonk vaak wordt verstoord en afspraken niet worden nagekomen.
Diverse malen zijn afspraken gemaakt over regels waaraan het jeugdhonk moest voldoen. Deze afspraken zijn telkens niet nagekomen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
78.4%
Heel misschien wordt het nog wat....  
2.6%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie