Account
Logo
Zoeken
6 °C

Aandacht voor toegankelijkheid gehandicapten

do 4 februari 2016, 13.30 uur

DRACHTEN - Smallingerland wil zich extra inspannen om de toegankelijkheid voor personen et een handicap in de gemeente te vergroten. In het eerste kwartaal van 2017 moet er een agenda komen met actiepunten.

De ChristenUnie maakte, met steun van D66 en GroenLinks, een motie over het onderwerp. De partij wil in lijn van het Verdrag van de Verenigde Natie extra aandacht voor de toegankelijkheid van onder andere openbare ruimten, mobiliteit en verkiezingen. CU-raadslid Ammy van Eerden pleitte voor een agenda en wil daarnaast knelpunten, plichten, financiën, middelen en goede projecten in kaart brengen. Bovendien wil zij lokale voorbeelden op de gemeentepagina in Breeduit in het zonnetje zetten.

Wethouder Jos van der Horst vond de gestelde datum van 1 oktober echter te snel. ,,Er is één ambtenaar al bijna dag en nacht met dit onderwerp bezig. We moeten het onszelf niet opleggen.” Van der Horst kreeg de gevraagde extra tijd van de raad. Hij is desalniettemin blij met de aandacht voor het onderwerp. ,,Voor mij is het onacceptabel dat het VN-verdrag in 2006 is aangenomen en dat onze overheid die pas nu heeft overgenomen en nog niet eens heeft bekrachtigd. Wij doen al het nodige. We hebben onze gemeentelijke gebouwen geïnventariseerd, budget vrijgemaakt en we zijn zelfs al begonnen om knelpunten op te lossen, zoals bijvoorbeeld de draaideur hier bij het gemeentehuis”.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.2%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
29.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!