Account
Logo
Zoeken
3.1 °C

Speedverslaafde Dokkumer (27) bonkte op ramen

wo 3 februari 2016, 19.30 uur

LEEUWARDEN - Surveillerende agenten dachten dat ze op 14 oktober vorig jaar een snelle rijder te pakken hadden. Dat pakte anders uit toen de agenten hoorden waarom de bestuurder zo hard reed. De man had een verontrustend telefoontje van zijn vriendin gekregen. De vriendin was thuis en doodsbang, er liep een vreemde man om de woning die op de ramen bonkte. De agenten besloten eerst maar eens een kijkje te nemen bij de woning in Dokkum.

Toen ze ter plaatse kwamen, was de bonkende man verdwenen. Aan de achterkant van de woning hoorden de agenten vanuit vanuit een ander woonhuis, aan de Zuringstraat, een luid gebonk komen. De bewoner, een 27-jarige Dokkumer, zat met opengesperde ogen en hevig transpirerend in de woonkamer. De man maakte ongecontroleerde bewegingen.

Naast de computer lag een wit poeder. De Dokkumer zei dat hij speed had gebruikt. Behalve het bultje naast de computer had hij nog meer in huis: in de vriezer vond de politie vier zakjes met wit poeder. In totaal had de Dokkumer elf gram speed in huis. Volgens hem voor eigen gebruik. Woensdag zei hij tegen rechter Bert Dölle dat hij verslaafd is aan speed. Hij heeft al eens in een afkickkliniek gezeten, toch verviel hij in zijn oude gewoonte.

Momenteel zit hij in voorarrest, ook weer voor drugsbezit. De reclassering wil hem opnieuw naar een kliniek sturen. Dat gebeurt wellicht na de volgende rechtszaak. Voor het bezit van de 11 gram speed veroordeelde Dölle de Dokkumer tot een celstraf van een maand. De man had nog een maand voorwaardelijk boven zijn hoofd hangen. Die celstraf moet hij alsnog uitzitten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
25.9%
Nee  
55.5%
Maakt me niet uit  
18.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!