Account
Logo
Zoeken
4.4 °C

Harkemaster pint met pas van ex: werkstraf

wo 3 februari 2016, 16.00 uur

LEEUWARDEN - Een inwoner van Harkema (30) kreeg woensdag van politierechter Bert Dölle een werkstraf van 25 uur. De rechter oordeelde dat de Harkemaster zich tot twee keer toe had schuldig gemaakt aan diefstal, door eerst -zonder toestemming- met de pas van zijn schoonmoeder te pinnen en vervolgens hetzelfde te doen met de pas van zijn inmiddels ex-vriendin.

Op 23 april 2015 had de Harkemaster 150 euro gepind met de pas van zijn schoonmoeder. Dat zou buiten medeweten van de schoonmoeder zijn gebeurd. Op dat moment had de man nog wel een relatie met de dochter van zijn schoonmoeder. Die relatie was eind mei beëindigd, de Harkemaster was door zijn vriendin op straat gezet.

Op 27 mei 2015 had hij met de pas van zijn vriendin voor 23 euro getankt en even later met dezelfde pas nog eens meer dan 200 euro gepind. Volgens de Harkemaster was de relatie nog niet voorbij op het moment dat hij had gepind. Zijn vriendin had eerder bij de politie verklaard dat zij hem vijf dagen eerder op straat had gezet. De man heeft de schoonmoeder terugbetaald.

Hij had verklaard dat hij 'per ongeluk' de pas van zijn schoonmoeder in de pinautomaat had gestopt. Dan had hij nog altijd op de 'cancel'-knop kunnen drukken, vond de officier van justitie. De rechter bepaalde dat de Harkemaster ook zijn ex schadeloos moet stellen. Bovenop het gepinde bedrag -250 euro- moet hij zijn ex ook nog eens 90 euro aan gemaakte kosten betalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
76.4%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.3%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381