Account
Logo
Zoeken
3.2 °C

Initiatiefvoorstel voor koopzondag Drachten

wo 3 februari 2016, 11.16 uur

DRACHTEN - De ELP in De gemeente Smallingerland komt een initiatiefvoorstel om voor de komst van een koopzondag. De ELP vindt dat de mening van de winkeliers anders is dan eerder werd geschetst door een aantal fracties in de raad. Zowel grote als kleine ondernemers in het centrum zijn, bijna unaniem, vóór een koopzondag.

Dit is dan ook de reden voor de ELP om nu, halverwege deze collegeperiode, met een initiatiefvoorstel te komen. Consumenten laten zich volgens de partij niet sturen en bepalen zelf hun kooppatroon en koopmomenten. "Waar eerst ook de ondernemers in Drachten principiële tegenstanders van de koopzondag waren, zien ook deze ondernemers dat dit standpunt niet meer houdbaar is. Ze geven aan dat ze hun eigen principes handhaven, maar deze niet meer willen opleggen aan collega's."

De ELP wijst verder op de woorden die de coalitiepartijen in het college akkoord lieten zetten: "Omdat in het college akkoord ook staat dat we werken voor en met mensen, waar respect voor elkaar is, we vooruitstrevend en ondernemend zijn, niet bang zijn voor nieuwe ontwikkelingen en handelen op basis van gelijkwaardigheid en wederkerigheid heeft een ieder het recht om zelf zijn principes na te komen. Deze worden ook gerespecteerd, maar ook wederkerigheid hoort hierbij."

"We kunnen toch niet aan de wensen van onze middenstand voorbij gaan? Zeker nu de middenstand het zwaar heeft. Waar 25 jaar geleden de koopavond het succes was, is dat nu een aantal koopzondagen in bijna iedere gemeente. Wat kan dan een reden zijn dat wij dit als raad nog twee jaar blokkeren, want de vraag is niet of er een koopzondag komt, maar wanneer die koopzondag komt in Smallingerland. Met een grote werkloosheid en juist een groot potentieel is dat wat zou kunnen werken in het MKB. Koopzondagen zouden perspectief kunnen bieden voor werkgevers, werknemers en consumenten" aldus de ELP.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.8%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'