Account
Logo
Zoeken
4.8 °C

Plassen doe je niet met je broek op de knieën

di 2 februari 2016, 12.00 uur

LEEUWARDEN - Een 34-jarige schennispleger uit Dokkum is door de politierechter in Leeuwarden veroordeeld tot een voorwaardelijke geldboete van 1000 euro. De Dokkumer heeft eind 2014 tot twee keer toe zijn geslachtsdeel laten zien aan passerende vrouwen. Op 3 oktober 2014 gebeurde dat in het gebied It Paradyske bij Kollum. Een fietsende vrouw zag een man in de berm staan, naast een auto.

Toen ze vlakbij was, zag de vrouw dat de onbekende man de broek op de knieën had. Hij had zijn penis in zijn hand en maakte trekkende bewegingen. Twee weken later was er een tweede incident. Een vrouw die bij de Driezumer Bulten haar hond uitliet werd achtervolgd door een man die zijn broek losknoopte. De vrouw noteerde het kenteken van de auto van de man. Het was de auto van de verdachte. Omdat hier niets was voorgevallen, was dit incident niet op de dagvaarding terechtgekomen.

Dat gold niet voor een voorval op 20 november 2014. Ditmaal was het een jonge vrouw die in recreatiegebied Rinsma Pôlle bij Driezum aan het paardrijden was en op een potloodventer stuitte. De vrouw had eerst al de auto van de Dokkumer bij de ingang van het gebied zien staan. Een stukje verderop zag ze een man in de bosjes staan met de broek op de enkels en de penis in de hand. De vrouw schrok en ging er in galop vandoor. De man zou, nog steeds met de broek op de enkels, achter haar aan zijn gerend.

De Dokkumer ontkende in alle toonaarden. Hij zei dat hij 'als de dood' is voor paarden. Bij de politie had hij nogal warrig verklaard. Hij had gezegd dat hij regelmatig in It Paradyske kwam omdat hij moest plassen. Dat het een stuk om was op weg van zijn werk naar huis, bestreed hij. Bij de Driezumer Bulten stapte hij weleens uit de auto om een wandeling te maken, omdat hij last had van zijn rug. Rechter Jolanda Lootsma geloofde er niets van. 'Toen ik die verhalen zag, dacht ik wat is dit een gedraai. U probeert een verhaal te creëren wat hier in past'.

Ook officier van justitie Ed Boelen geloofde niets van de verhalen van de Dokkumer. 'Plassen doe je niet met je broek en je onderbroek op de knieën', wist Boelen. Hij eiste een boete van 500 euro plus nog eens 500 euro voorwaardelijk. De rechter legde het hele bedrag, totaal 1000 euro, voorwaardelijk op. Met een voorwaardelijke straf wilde Lootsma voorkomen dat de Dokkumer nogmaals in de fout zou gaan. Bovendien zou een forse geldboete alleen maar het gezin van de verdachte treffen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.5%
Nee  
55.3%
Maakt me niet uit  
18.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!