9 °C

It Fean komt te kort tegen TDK

ma 1 februari 2016, 10.42 uur

SURHUISTERVEEN - TDK uit Deinum kwam zaterdag op bezoek in de Surventohal. De vorige wedstrijd werd gewonnen door de ploeg uit Deinum, zij staan mede bovenaan met de Waterpoort. Een lastige opdracht zou het dus worden voor het vlaggenschip van Kv It Fean.

De eerste 15 minuten gingen de ploegen mooi gelijk op. Om en om werd er gescoord, dit bleef zo tot de 4-4. Hierna kon de ploeg uit Deinum een paar puntjes los komen en ging vrijer spelen. Dit resulteerde in lange aanvallen waarbij de spitsen veel aan konden leggen door de overmacht die ze door hun lengte hadden bij de korf. Dit resulteerde in een 7-14 achterstand bij rust voor It Fean.

In de pauze gaf trainer Christiaan Schaafsma aan dat het aanvallend goed werd opgezet, maar dat er verdedigend meer druk moest worden gegeven. Meer risico’s nemen, met name bij de dames, die raakten inmiddels aardig op schot en moesten gestopt worden.

Dit werd in het begin van de 2e helft aardig opgepakt. Na een kwartier was de stand 11-17 en kroop It Fean langzaam wat dichterbij. Echter TDK kon ook onder druk door blijven scoren en de aanvallende opkomst van It Fean was hierbij niet genoeg. De wedstrijd werd tot aan het laatst toe fanatiek uitgespeeld en dit resulteerde in een eindstand van 18-27.

Volgende week gaat It Fean op bezoek bij de andere koploper de Waterpoort. Om 19.15 uur zal het beginsignaal klinken.