5.3 °C

Boelenslaan verliest opnieuw Altijd Kwiek

zo 31 januari 2016, 20.38 uur

BOELENSLAAN - Na een goede start, met in de eerste twintig minuten een gelijk opgaande strijd, slaat Altijd Kwiek in tien minuten toe en zet Boelenslaan op ruime achterstand. Toch komt Boelenslaan in de tweede helft goed terug en wint deze met 8-6. Niet genoeg om de ruime achterstand in te lopen.

Boelenslaan begon met drie invallers aan de wedstrijd. Deze drie pasten zich goed aan en deden wat van hun verwacht werd. Boelenslaan kwam op voorsprong door een schot van Jan Boomsma 1-0. Beide ploegen speelden goed en hadden verdedigend hun zaakjes goed op orde er werd om en om gescoord. Jan van der Veen zorgde vanaf de stip voor de 2-1. Nadat Altijd Kwiek op voorsprong was gekomen zorgde Jan Boomsma voor de gelijkmaker 3-3.

Via Alie van der Veen en Elske van Oosten stond na ruim een kwartier spelen de stand op 5-5 en leek het een spannende pot korfbal te worden. Niets was minder waar. Boelenslaan scoorde niet meer en bij Altijd Kwiek was elk schot raak. Binnen tien minuten liep Altijd Kwiek uit naar 5-13 en was de wedstrijd gespeeld.

Na rust probeerde Boelenslaan van alles om de score een draaglijker aanzien te geven. Jan van der Veen scoorde van afstand de 6-13. Dit leek de opmaat te worden voor en offensief van Boelenslaan.

Scorend liet Boelenslaan het echter afweten. Altijd Kwiek liep uit naar 6-15. Jan Boomsma scoorde een inloopbal 7-15. Na de 7-17 van Altijd Kwiek kon Boelenslaan nog iets aan de stand doen. Door twee doelpunten van Jan Boomsma en een van Alie van der Veen werd het 10-17. In de slotfase scoorde Ysbrand van der Meer nog de 12-18 en Jan van der Veen bracht middels een klein kansje de eindstand op 13-19.

Voor Boelenslaan scoorden; Jan Boomsma vijf keer, Jan van der Veen drie keer, Alie van der Veen en Ysbrand van der Meer elk twee keer en Elske van OostenEen keer.

Volgende week speelt Boelenslaan uit tegen Wik uit Damwoude.