10.9 °C

Teleurstellend optreden V&V in Enschede

zo 31 januari 2016, 20.32 uur

GARYP - Afgelopen zaterdag ging Vlug & Vaardig op bezoek bij DOS-WK in Enschede. Een niet te onderschatten ploeg: immers, in de thuiswedstrijd wisten de Garipers pas in de laatste seconden de winst naar zich toe te trekken. V&V had in die wedstrijd moeite met het fysieke spel van DOS-WK. Een gewaarschuwd team telt voor twee, zou je zeggen. Echter, de ploeg van Peter de Groot liet zich in het begin van de wedstrijd de kaas van het brood eten, waardoor men de hele wedstrijd achter de feiten aanliep.

De eerste helft was erg mager van de kant van V&V. Veel duels werden verloren, goede kansen werden gemist en men was vaak een stap te laat. De Garipers wisten in de eerste helft slechts vijf doelpunten te produceren. DOS-WK, dat wel scherp en overtuigend begon, zette hier zeven doelpunten tegenover.

Na de rust had Vlug & Vaardig nog een half uur om de rug te rechten en de punten mee naar Garyp te nemen. Het scoreverloop bleef echter in het voordeel van de Enschedeërs. Waar de doelpunten in de afgelopen weken makkelijk vielen, was dat in Enschede niet het geval. V&V naderde tot één doelpunt verschil, maar wist het tij niet te keren. Het slotoffensief, waarbij invalster Mathilde van der Zee haar 400ste doelpunt voor het vlaggenschip maakte, mocht niet baten. Met een eindstand van 15-14 bleven de punten in Enschede en dat mag V&V, gezien het slappe begin, zichzelf aanrekenen.

Volgende week heeft de Bio Balance formatie de kans om zich te revancheren, als Pallas ’08 op bezoek komt in de Westermar.