11.2 °C

Odysseus 'verdubbelt' tegen VIOD

zo 31 januari 2016, 11.23 uur

DRIEZUM - Het huwelijk tussen standaardsituaties en VIOD VR1 blijkt nog steeds niet goed te zijn. VIOD moest aantreden tegen rode lantaarndrager Odysseus ’91 uit Utrecht. De arme studenten hadden nog maar één punt verzamelen en zagen vol ongeloof dat na 90 minuten dit aantal werd verdubbeld. Corner in de laatste seconde van de eerste helft en een vrije trap in de tweede helft leverden twee doelpunten op. Dit waren de enige wapenfeiten van Odysseus. Oh nee, één keer vergat de spits te profiteren van een foutieve terugspeelbal van Martine Koopmans. Speelde VIOD nu zo slecht?

Vreemd genoeg viel dat wel mee. Maar de voetbalwetten zijn ondoorgrondelijk. Voetbalde VIOD, met uitzondering van de eerste vijf minuten, in de eerste helft stukken minder dan de tweede helft. Daarentegen creëerde men in de eerste helft wel vijf dotten van kansen. Het grote manco was niet alleen het missen van deze kansen, maar met name de krachteloze schoten vanaf rand strafschopgebied.

Na de ruststand van 0-1 gingen de vrouwen van VIOD in de tweede helft op zoek naar de overwinning. Het zonnetje brak zelfs door toen Femke Mulder en Froukje Schaafsma VIOD op voorsprong zette. Maar er zijn van die dagen dat alles tegenzit. Zaterdag 30 januari was zo’n dag en dus verloor VIOD na een doelpunt van Odysseus in de 75e minuut toch twee punten.