Account
Logo
Zoeken
1.7 °C

Marumer twee keer veroordeeld, één keer telt

vr 29 januari 2016, 14.30 uur

LEEUWARDEN - Eigenlijk was hij al veroordeeld, maar een 38-jarige man uit Marum kreeg vrijdag bij wijze van uitzondering van rechter Klaas Bunk een herkansing. De man kwam een paar minuten te laat voor zijn rechtszaak, eigenlijk was hij al bij verstek veroordeeld. In eerste instantie veroordeelde de rechter hem in zijn afwezigheid tot een boete van 850 euro en een rijontzegging van zeven maanden. Hij kreeg een tweede kans, nadat hij zich had gemeld, behandelde de rechter de zaak voor de tweede keer.

De man had op 13 november met drank op gereden, in Siegerswoude was hij tegen de lamp gelopen. Hij gaf toe dat hij had gedronken voor hij in de auto was gestapt, zo'n zes pilsjes schatte hij. Gezien de uitkomst van de ademtest -een alcoholpromillage van 1,73- konden dat er gerust ook een paar pilsjes meer geweest zijn. Hij had hout gebracht bij kennissen die een café hebben. Er was nog wat gedronken. 'Uit dankbaarheid', aldus de verdachte.

Hij was niet fit die avond, hij was grieperig en dat had wellicht invloed gehad op de uitslag van de ademtest. De officier van justitie haalde hem uit de droom: 'Het gaat om de lucht in uw longen. Ook al ligt u met zware griep op bed, dat maakt geen verschil'. De komst van de Marumer naar de rechtbank was niet voor niets geweest. De rechter moet rekening houden met de persoonlijke omstandigheden van de verdachte en dat viel voor de Marumer gunstig uit.

Zonder rijbewijs zou het voor zijn baas moeilijk worden om hem in dienst te houden, vertelde hij de rechter. Hij moet vaak in de Randstad op klus, zonder geldig rijbewijs een onmogelijke opgave. de rechter handhaafde de boete die hij in eerste instantie had opgelegd, maar van de zeven maanden rijontzegging deed hij vier voorwaardelijk.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid



regionaal nieuws

Centrale As bij Dokkum krijgt nieuw asfalt

Centrale As bij Dokkum krijgt nieuw asfalt


ondernemend nieuws

Kooy Transport neemt Niek Dijkstra Transport over

Kooy Transport neemt Niek Dijkstra Transport over



regionaal nieuws

Frisse Wetter- en Willerun in Burgum

Frisse Wetter- en Willerun in Burgum