10.6 °C

Quick '21 vecht door met goede afloop

ma 25 januari 2016, 20.43 uur

OUDEGA - Zaterdag mocht de selectie van quick ’21 uitkomen tegen Sparta uit Zevenhuizen. Een tegenstander waarvan de Oudegaasters de eerste competitiewedstrijd in de zaal hadden verloren. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden, want beide ploegen waren gebrand om te winnen. Sparta stond met 8 punten op een gedeelde 3e plek en Quick op de tweede plek. Quick hoopte op deze zonnige dag de stijgende lijn van de afgelopen weken voort te kunnen zetten. Net als de vorige wedstrijd tegen Sparta, bleek het de Quickers ook deze avond niet gemakkelijk af te gaan.

Na het voorstellen van beide teams floot dhr. Hut de eerste minuten van de wedstrijd in. Het scoreverloop werd geopend door een afstandsschot van Hendrik de Jong waarbij de Quickers op voorsprong kwamen. Sparta vocht terug en zo ging het in de eerste fase gelijk op tot de score 2-2 bereikt werd. Het was te merken dat Quick slecht startte, want Sparta liep uit tot 6-2. Het was een moeizame wedstrijd waarbij het spel van de Quickers te langzaam was met weinig rendement. Maar door een aantal doelpunten van o.a. Jelte, Hendrik en Sjoerd werd het verschil geminimaliseerd tot twee doelpunten. Ruststand 7-5 in het voordeel van Sparta.

Tijdens de bespreking coachte Lennert Westerhof de Quick selectie erop dat we de koppen niet moesten laten hangen. De strijdlust kwam in het begin van de tweede helft terug en zo vocht Quick terug tot 7-6 met een afstandsschot van Jelte de Vries. De Quickers kregen weer vertrouwen in de wedstrijd en in deze fase van de wedstrijd ging het gelijk op tussen de twee ploegen, maar steeds in het voordeel van Sparta. Quick had eerder op voorsprong kunnen komen door kansen af te maken en vrije ballen en strafworpen door de korf te gooien. Pas in de laatste tien minuten kwam Quick op een voorsprong.

In deze fase van de wedstrijd werd Nynke Kielstra vervangen door Klara Kooistra. Het was van belang dat Quick bij de les bleef en de wedstrijd goed uit zou spelen. Met nog vijf minuten op het scorebord was de stand 12-12. Door goed verdedigend werk van Quick, kreeg het aanvalsvak de kans om de wedstrijd te beslissen. Met een afstandsschot en een strafworp van Hendrik de Jong werd de wedstrijd uiteindelijk beslist met 12-14 in het voordeel van Quick. Quick handhaaft hiermee hun tweeplek in de tweede klasse met 12 punten uit 9 wedstrijden.

Het tweede van Quick speelde voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste. Dit bleek wederom een lastige wedstrijd met weinig doelpunten. In het begin van de tweede helft had Quick nog kansen om terug te komen in de wedstrijd, maar deze kans werd niet gepakt. Sparta zette de wedstrijd naar hun hand en won met 14-9. Quick’21 2 blijft hiermee op de vierde plek staan met 6 punten uit 8 wedstrijden.

Zaterdag 30 januari staan er twee thuiswedstrijden in de Westermar op het programma. Quick 2 speelt om 18.10 uur tegen Mid-Fryslân 4. Quick 1 mag het opnemen tegen DIO 1 uit Oosterwolde om 19.25 uur.