Account
Logo
Zoeken
6.5 °C

Poolse dieven hebben verborgen ruimte in auto

ma 18 januari 2016, 16.00 uur

LEEUWARDEN - Twee Poolse cosmeticadieven zijn maandag door politierechter Nynke Vlietstra veroordeeld tot 8 weken cel per persoon. De twee, een 47-jarige man en een 23-jarige vrouw, hielden op 18 juli 2014 een ware strooptocht langs verschillende Kruidvat-winkels. In Grou en Damwâld waren ze tegen de lamp gelopen. Daarvoor hadden ze in Stiens voor bijna 500 euro aan make up spullen gestolen.

De Kruidvat in Damwâld was via de mail gewaarschuwd door de collega's in Stiens. De dieven waren al gevlogen toen daar de diefstal was ontdekt. Een medewerker ontdekte dat cosmetica-artikelen in een verkeerde stelling lagen. Later bleek dat dat de werkwijze was van het de dieven: de vrouw deed de goederen in een mandje en legde ze bij de snoep. Vervolgens kwam een man die de gestolen spullen in een tas deed. In Grou bleek dat die tas geprepareerd was, zodat het alarm niet af zou gaan.

De Poolse vrouw werd in Damwâld aangesproken. Ze bleek voor zo'n 800 euro aan cosmetica-artikelen in haar mandje te hebben. Zij werd aangehouden, de mannen even later ook. Ook in Grou was de diefstal eerder die mislukt, maar de dieven slaagden er toen nog in te ontkomen. Na hun aanhouding beweerden ze dat ze de cosmetica wilden verkopen om van de opbrengst wiet te kopen. Ze beweerden dat het idee voor de diefstallen pas was ontstaan toen ze in Nederland waren.

Daar geloofde officier van justitie Amrah Hertogs helemaal niets van. De Polen leken alles zorgvuldig voorbereid te hebben. Ze hadden niet alleen een geprepareerde tas bij zich, zelfs hun auto was geprepareerd. Achter de voorstoelen van de Mercedes zat een geheime ruimte, waar de gestolen spullen waren verstopt. De zaak tegen de derde verdachte werd maandag niet behandeld. Bij hem is er wellicht sprake geweest van identiteitsfraude.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.4%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.2%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.6%
Geen mening  
28.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!