Account
Logo
Zoeken
5 °C

Seksfoto op Whatsapp is smaad: werkstraf

ma 18 januari 2016, 13.35 uur

LEEUWARDEN - Voor het verspreiden van een seksfoto via Whatsapp zal een 26-jarige inwoner van De Wilgen 60 uur gratis moeten werken. Dat is de straf die politierechter Nynke Vlietstra maandag oplegde. Vlietstra vond dat de verdachte, die niet was verschenen, zich schuldig heeft gemaakt aan smaad, door ongevraagd foto's te verspreiden van drie kennissen die seks met elkaar hadden. Het sekstriootje had eind november plaatsgevonden bij de verdachte thuis.

Hij en zijn drie gasten, twee mannen en een vrouw, zaten vorig jaar samen met hem in zijn jacuzzi. Toen de andere mannen en de vrouw met elkaar 'bezig' waren, maakte de gastheer een foto met zijn mobieltje. De anderen waren daar niet van gediend waren, waarop de verdachte antwoordde dat hij de foto had gewist. Enkele weken later bleek dat hij dat niet had gedaan. De twee mannen ontdekten dat de foto's van hun seksuele avontuurtje via Whatsapp bij verschillende kennissen terecht waren gekomen.

Een van de twee mannen deed aangifte. De ander had de verdachte erop aangesproken dat hij de foto had verspreid. Die zei dat hij de tweede man een hak wilde zetten omdat die contact had met zijn ex-vriendin. Bij de politie beriep de verdachte zich op zijn zwijgrecht. Desondanks achtte Vlietstra bewezen dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan smaad. De rechter noemde het 'een misselijk feit'.

Ze bepaalde dat de verdachte 1000 euro smartengeld moet betalen aan de man die aangifte heeft gedaan. Hij voelde zich zeer beschadigd door de foto, hij durfde zich niet meer te vertonen in het uitgaansleven van Drachten. Volgens hem zat iedereen hem uit te lachen als hij ergens binnenkwam. Ook zijn bedrijf zou orders zijn misgelopen door alle rumoer die was ontstaan rond de seksfoto.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.2%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
29.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!