Account
Logo
Zoeken
4.1 °C

Dokkumer AZC: geen kans voor lokale bouwers

do 14 januari 2016, 21.00 uur

DOKKUM - Bij de bouw van het Dokkumer AZC kunnen lokale bouwers niet meeprofiteren. Dat maakte wethouder Pieter Braaksma van Algemeen Belang Dongeradeel donderdagavond bekend tijdens de raadscommissie 'Omkriten'. Het COA heeft overeenkomsten met landelijke partijen. Deze mantels zorgen op korte termijn voor het leveren van 5000 units in het hele land, waaronder in Dongeradeel.

Het was wel een wens van de gemeente Dongeradeel om lokale aannemers bij de bouw te betrekken. "Helaas kunnen dat niet doen", aldus Braaksma tijdens de vergadering. Volgens de wethouder levert het juridische onmogelijkheden op wanneer er lokale aannemers worden betrokken. Dat Braaksma units noemt is opvallend. Zijn partijgenoot Jannie van Midlum noemde tijdens de raadsvergadering van november 2015 juist dat er geen ‘containerachtige units’ op het terrein moeten komen. Die mening werd door praktisch de hele raad in deze of gelijksoortige woorden herhaald.

Het college van B&W besloot eerder om een tijdelijk AZC te vestigen in Dokkum om 600 asielzoekers op de voormalige AZC-locatie aan de Parklaan in Dokkum op te kunnen vangen. In de zomer van 2016 moet het centrum klaar zijn voor gebruik. Die planning wordt volgens Braaksma ook nog steeds gehaald, ondanks de grote drukte bij het COA. Door die drukte bij het COA vertraagde het maken van nieuwe schetsen van het nieuwe centrum. Dat levert zoals het er nu naar uit ziet geen vertraging op voor de bouw van het AZC.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
25.8%
Nee  
55.8%
Maakt me niet uit  
18.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!