Account
Logo
Zoeken
7.1 °C

Behandeling en werkstraf voor misbruik zusjes

di 1 december 2015, 16.00 uur

LEEUWARDEN - Een 36-jarige inwoner van het Groningse Wildervank is wegens het seksueel misbruiken van twee minderjarige zusjes door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en acht maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. De meisjes, woonachtig in de gemeente Opsterland, hebben beide een verstandelijke beperking. De zusjes zijn de dochters van de zus van de partner van de Groninger. Ze beschouwden hem als een soort stiefoom.

In de loop der jaren had hij een vertrouwensband met de meisjes opgebouwd. Via chatprogramma's als Snapchat en WhatsApp werden er seksueel getinte gesprekken gevoerd. Op verschillende plaatsen, bij de Groninger thuis, op de camping en in de auto, kwam het tot fysiek contact en werden er over en weer seksuele handelingen gepleegd. De man heeft de meisjes foto's ook van zijn geslachtsdeel gestuurd.

De reclassering maakte zich zorgen omdat de Groninger weinig inzicht toonde in het afkeurenswaardige van zijn gedrag. Om de kans op herhaling te verkleinen moet de man van de rechtbank een behandeling voor zedendaders ondergaan. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden 15 maanden cel waarvan 5 maanden voorwaardelijk.

Op basis van de persoonlijke omstandigheden, volgens de rechtbank is er bij de Groninger sprake van 'een tamelijk stabiele levenssituatie', legde de rechtbank de maximale werkstraf op en een hoge voorwaardelijke celstraf. De man had bovendien een blanco strafblad. Hij moet aan de zusjes schadevergoedingen van respectievelijk 2500 en 1000 euro betalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
81.3%
Heel misschien wordt het nog wat....  
0%
Ik hoop dat het doorgaat!  
18.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie





regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'