Account
Logo
Zoeken
9.2 °C

Overvallers Plus supermarkt blijven in de cel

di 1 december 2015, 14.00 uur

LEEUWARDEN - De drie mannen die worden verdacht van het plegen van een gewapende overval op de Plus supermarkt aan de Molenlaan in Beetsterzwaag komen niet op vrije voeten. De rechtbank in Leeuwarden verlengde het voorarrest van het drietal dinsdag met drie maanden. De rechtszaak tegen de vermeende overvallers, drie Leeuwarders van 18, 19 en 20 jaar, wordt hoogstwaarschijnlijk op 15 maart 2016 inhoudelijk behandeld.

Op 19 augustus werd de Plus supermarkt 's ochtends vroeg door twee gewapende en gemaskerde mannen overvallen. Terwijl de twee overvallers een leverancier bedreigden, belde het winkelpersoneel 112. Uiteindelijk namen de overvallers de benen. Later die dag werden ze aangehouden in Leeuwarden. Ze reden in een grijze BMW, die een dag eerder was gestolen.

De drie verdachten ontkennen of hebben zich tot nu toe beroepen op hun zwijgrecht. Iemand die aanvankelijk ook als verdachte was aangemerkt heeft belastende verklaringen over het drietal afgelegd. Een van de verdachten zou bovendien tegen een celgenoot hebben gezegd dat hij de overval had gepleegd. De verdachte zou ook zijn collega-verdachten als mededaders hebben genoemd.

Volgens officier van justitie Roelof de Graaf heeft de man de celgenoot 'pure daderinformatie' verstrekt. Volgens de verdachte heeft de getuige gewoon het dossier gelezen wat in zijn cel lag. Het politieonderzoek is volgens de Graaf nagenoeg afgerond. Er zullen nog een vijftal getuigen worden gehoord bij de rechter-commissaris. Het verzoek van de advocaten om de voorlopige hechtenis van hun cliënten te schorsen, werd door de rechtbank afgewezen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal