8.9 °C

KV Olympia 1 – De Pein 1

ma 30 november 2015, 23.13 uur

TWIJZEL - Op zondag 30 november 2015 moest KV Olympia thuis aantreden tegen de Pein 1. Beide ploegen hadden tot dusver nog niet verloren in de zaal. Beide ploegen stonden dan ook aan kop in poule 3A. Wie vandaag de winst naar zich toe kon trekken zou daarmee goede zaken doen op ranglijst.

Voor deze wedstrijd mocht KV Olympia 2 eerst aantreden tegen de Pein 2. Tijdens deze wedstrijd werd het goede voorbeeld gegeven door Olympia 2. 21-7 bleek de eindscore te zijn. Door deze winst gaf Olympia 2 een vervolg aan de drie eerdere gewonnen zaalwedstrijden. Ondanks deze vier winsten staat Olympia 2 op de 3e plaats in poule reserve 4E.

Olympia 1 – de Pein 1 werd geleid door scheidsrechter W. de Haan. Van te voren was er door coach Renze Miedema goed gehamerd op het samenspel. De bal moest van hand tot hand gaan totdat er een uitgelezen mogelijkheid bestond tot het maken van een doelpunt. Ondanks de duidelijke opdracht was het begin niet denderend. Ondanks dat de score geopend werd, door een goal van afstand, door Douwe Dijkstra, kwam de Pein op een 1-2 voorsprong door twee goals van afstand. Hierna begon Olympia het spel meer naar zich toe te trekken. Vele combinaties werden er gezocht en verdedigend stond het ook goed. Dit resulteerde dan ook in een 5-2 voorsprong door goals van Douwe Tadema, Douwe Dijkstra, Kees Heins en Anna de Haan. Hierna kon de Pein wat terugdoen doordat er een overtreding werd gemaakt, die door de scheidsrechter bestraft werd met een strafworp, 5-3. Eén van de weinige strafworpen deze wedstrijd. Het spel bleef gespeeld worden op een hoog tempo, vermakelijk maar soms ook slordig. Wel bleef Olympia gedegen verdedigen zodat het aanvalsvak vaak snel weer in balbezit kwam. Door twee goals, van afstand, gemaakt door Petra van den Broek en Douwe Dijkstra werd het 7-3. Hierop scoorde de Pein uit een vrijebal. Vlak voor rust werd er nog van afstand gescoord door Annie Terpstra. Ruststand 8-4.

Ondanks de 8-4 voorsprong was coach Renze Miedema niet tevreden. Er werd teveel meegespeeld in het tempo van de Pein en hierdoor werden er veel mogelijkheden over het hoofd gezien. Verdedigend stond het wel goed en dat moest dan ook een vervolg krijgen. Tevens werd er gesproken over het vertrouwen in het afmaken van kansen. De tweede helft moest Olympia meer gaan heersen en dit moest er ook uitgestraald worden.

Het momentje rust met wat tactische opmerking lag Olympia geen windeieren. Vanaf het begin van de tweede helft werden er degelijke aanvallen opgezet. Hierbij bleef het baltempo hoog maar werd er zo nu en dan een rustmoment ingebracht. Verdedigend stond het als een huis en dit resulteerde dan ook in het uitbreiden van de score naar 14-4. Goals gemaakt door Marieke de Jong, Petra van den Broek, Douwe Tadema en Anna de Haan. Het spel werd veel rustiger gespeeld zonder dat dit afbreuk deed aan het tempo. Het uitstellen en zoeken naar de juiste kansen werd steeds beter uitgevoerd en hierdoor werd de Pein zo nu en dan van het kastje naar de muur gestuurd. Ondanks het uitlopen in score werden er ook nog kansen gemist en ook hielp de scheidsrechter niet mee in het toekennen van overtredingen. Dit was aan beide kanten het geval. Beide coaches konden hier dan ook wel mee leven. Olympia bleef doorgaan waar het mee bezig was en gaf het verder geen aandacht. De Pein mocht nog tweemaal scoren van afstand. Bij Olympia werden er nog doelpunten gemaakt door Douwe Tadema en Marieke de Jong. In de laatste tien minuten mochten Baukje Dijkstra en Dienke Venema ook nog meedoen. Zij kwamen in het veld voor Petra van den Broek en de sterk spelende Anna de Haan. Het slotakkoord was dan ook voor Baukje Dijkstra die met een doorloopbal de eindstand op 18-6 vaststelde.

Al met al een tevreden middag voor KV Olympia, waarbij hard werken en samenspel weer tot het nodige resultaat leidde. Volgend weekend staat er geen wedstrijd op de planning vanwege een inhaalweekend. 13 december 2015 volgt de uitwedstrijd tegen hekkensluiter SDO uit Schoonoord.

Alle supporters worden bedankt voor hun bijdrage en steun en KV Olympia hoopt jullie de volgende wedstrijden weer te mogen welkomen om ons aan te moedigen.