4.7 °C

Zaalvrouwen Drachtster Boys winnen

ma 30 november 2015, 14.29 uur

DRACHTEN - Vrijdag stond voor de zaalvrouwen van Drachtster Boys de wedstrijd tegen Dansschool Biersteker/Plubos op het programma. De tegenstander stond met nul punten uit acht wedstrijden stijf onderaan en dus was Drachtster Boys gewaarschuwd voor onderschatting. Het krachtsverschil was, met name in de eerste helft, echter zo groot dat Dansschool Biersteker/Plubos niks in te brengen had tegen de thuisploeg.

Drachtster Boys begon scherp aan de wedstrijd. Nog voordat de eerste minuut verstreken was, stond de 1-0 al op het scorebord. Het was Jessie Prijs die een goede actie maakte, haar voorzet werd door Nathalia Santibanez Vargas achter haar eigen doelvrouw Elisa Hartog gewerkt. Even later had Marleen Reenders de score kunnen verdubbelen op aangeven van Lotte Donath, na een goede combinatie tussen Marian Meijer en Donath. Haar schot ging voorlangs. In de 8e minuut controleerde Meijer een lange uitworp van Teuny Bosma. Ze draaide vervolgens goed weg en scoorde beheerst; 2-0. Halverwege de eerste helft moest Teuny Bosma voor het eerst reddend optreden. Ze verkleinde haar doel goed, waardoor Puck Springer van Biersteker/Plubos niks anders kon dan tegen haar opschieten. In de 13e minuut gaf Drachtster Boys wat extra gas en scoorde het maar liefst drie keer. Als eerste was er een goede combinatie tussen Vera Veelers en Esther van Toledo. Veelers gaf de bal vervolgens voor en Brenda Eefting scoorde; 3-0. Daarna gaf Veelers voor op Jessie Prijs. De bal werd echter opnieuw in het eigen doel gewerkt voordat Prijs dit kon doen; 4-0. Diezelfde Jessie Prijs onderschepte de bal direct na de aftrap en scoorde overtuigend; 5-0. Een minuut later schoot Lotte Donath hard op het doel. Elisa Hartog kon in eerste instantie nog redding brengen, maar de tweede knal van Donath was haar te machtig; 6-0. Een minuut voor de rust rondde Marian Meijer een goede aanval van Drachtster Boys af door de benen van Hartog; 7-0.

In de tweede helft ging Drachtster Boys op jacht naar de dubbele cijfers, die gezien het gemak van de eerste helft makkelijk gehaald hadden kunnen worden. Het begon de tweede helft goed. Na een snelle counter rolde de bal naast en Sylvia van der Geest raakte de paal. Uit een corner voor Drachtster Boys rondde Lotte Donath de harde voorzet van Marleen Reenders van dichtbij hard af; 8-0. Daarna was het spel van Drachtster Boys slordiger. Biersteker/Plubos was niet bij machte om hiervan te profiteren. Aan de andere kant ontstonden de kansen voor Drachtster Boys, het vizier stond echter niet meer op scherp. Sanne Bijlstra kreeg een goede mogelijkheid na een 1:2 met Sylvia van der Geest. Haar schot ging naast. Eshter van Toledo schoot naast en Marleen Reenders vond Hartog op haar weg. Zo eindigde de wedstrijd, na een goede eerste helft en een mindere tweede helft met een eenvoudige 8-0 op het scorebord.

Volgende week speelt Drachtster Boys de uitwedstrijd tegen KTP Nieuw Roden, dat met 0-1 te sterk was voor landskampioen Os Lusitanos. De week daarna, speelt het de ¼ finale van de landelijke beker tegen Drachtster Boys VR3, als VR2.