Account
Logo
Zoeken
4.1 °C

Eastermar behoudt ongeslagen status

ma 30 november 2015, 14.24 uur

EASTERMAR - Op zaterdag stond de wedstrijd vvEastermar-vvOKVC op het programma. Omdat ons vorige week het droevige bericht bereikte dat Wiepie Kooistra overleden was werd er door vvEastermar met rouwbanden om de rechter bovenarm gespeeld.

Kooistra bekleedde vele functies binnen vv Eastermar, waarvan de laatste die van materiaalbeheerder betrof. Bovenal was hij supporter van de Broekophâlders, bij de 1-3 overwinning in en tegen Noordbergum was Kooistra nog aandachtig toeschouwer.
Langs deze weg worden voormalig Eastermar spelers Eppie en Wander Kooistra alsook Wiepie zijn vrouw Anneke en alle andere aanverwanten alle sterke toegewenst in deze moeilijke tijd.

Omdat er het afgelopen weekeind niet gespeeld was en het op het modderige traingsveld lastig voetballen was, was het afwachten hoe de Eastermarders uit deze korte winterstop zouden komen.

In deze twee weken werd duidelijk dat aanvoerder Tsjalling van Dijk wegens zijn gebrek aan winterknibbels absent zal zijn tot en met de winterstop. Daarna wordt er door van Dijk op een vroege lente gehoopt. Verder was Eddie Wedzinga nog steeds niet genezen van zijn blessure, zat Rienk Wind nog steeds met zijn eigen opgerekte knie en was keeper Gjalt Veenstra halverwege het revalidatieproces van zijn schouder.

Simon Dijkstra en Mark de Vries werden deze week als versterkingen naar het 2e gestuurd. Eric Boersma koos voor de volgende basisopstelling: Sjoerd Visser mocht tussen de palen plaatsnemen. Hij kreeg uitzicht op de kontjes van Thomas van Holsteijn, Stefan Brouwer, Jurryt Jonkman en Richard Brouwer.

Als de er niet jonger op wordende Visser zijn brilletje opdeed had hij wat verder weg op het middenveld zicht op de achterwerkjes van Stefan Erwin Venema, Jille van der Wal, Harm Tseard Heidbuurt, Albert Brouwer en Kees Schotanus.

Om de uit de kluiten gewassen billenpartij van spits Pieter Sikkema te spotten had Sjoerd Visser de beschikking over een kleine verrekijker. Op de bank mochten keeper Ronald Vanger, verdediger Robert Tienstra, middenvelder Sander Smedema en spits Lieuwe Nijboer plaatsnemen.

In de voorbespreking werd de Eastermarders door de trainer op het hart gedrukt dat mun als een team na de wedstrijd de doelen en vlaggenstokken op moest ruimen.

Nadat pupil van de week Tjalf Tadema na een puike loopactie de bal achter de keeper van OKVC had weten te bonjouren was het de hoogste tijd voor scheidsrechter J. Wagenaar om de aanvoerders van beide teams bij zich te roepen en een muntje op te werpen. De toss werd gewonnen door OKVC wat betekende dat vvEastermar af mocht trappen.

Nadat Kees Schotanus en Pieter Sikkema de aftrap hadden afgehandeld begon Eastermar aan de wedstrijd. Bedoeling was om de bal middels verzorgd opbouwend spel zo snel mogelijk bij de voorwaartsen te krijgen. De eerste poging werd onderschept door de tegenstander waarna een lange bal volgde die de volledige Eastermarder defensie verraste, zo kon het gebeuren dat de uitspelende spits alleen voor Sjoerd Visser op kon duiken. Hij trapte echter in de grond en zo hielp hij deze kans gelukkigerwijs om zeep.

Na een dikke 2 minuten spelen was de eerste kans voor het thuis-team een feit. De bal werd door goed afjagen van Harm Tseard Heidbuurt veroverd. Heidbuurt leverde hem in bij Jille van der Wal die met buitenkantrechts Kees Schotanus lanceerde. Schotanus schoot vervolgens vanaf het rechter randje van de 16 laag raak in de verre hoek: 1-0!

Na zo'n dertien minuten spelen werd de bal achterin onderschept waarna er door Eastermar over de rechterkant van het veld werd opgebouwd. De bal belandde op een gegeven moment voor de voeten van Richard Brouwer, Brouwer vond dat de bal lang genoeg op rechts was geweest en passte het leer kiezelhard naar de andere speelzijde.
Hier stond Kees Schotanus te wachten, hij kreeg de bal al gauw onder controle en schoot vervolgens vanaf zo'n 30 meter op doel. 2-0!

Dit alles was gemist door Molle Heidbuurt, die na een beunputje die ochtend besloot even op de bank te gaan zitten…
Hier werd hij een aantal uren later weer wakker waarna hij pas in de 14e minuut aan kon schuiven bij zijn fietsmakkers langs de zijlijn.

Terwijl Molle bezig was zijn gewenste plekje langs de zijlijn te veroveren vlogen Kees Schotanus en Albert Brouwer op het vijandelijke doel af. Schotanus speelde af op Brouwer en werd vervolgens onder de zoden gewerkt. Brouwer was van plan geweest terug te spelen en moest dit plan dus staken, omdat het in zijn hoofd nu ineens krioelde van de mogelijkheden besloot hij maar zo snel mogelijk te schieten. Dit resulteerde in een slap stuitballetje dat al gauw een makkelijke prooi bleek voor de keeper.

In de rust hoorden de Eastermarder spelers dat het 2e ondanks de inbreng van leider Erik Dijkstra toch met 3-0 had weten te winnen. Dijkstra was hier zo over te spreken dat hij de kleedkamer deur wijd open wilde hebben om zo iedereen van zijn vreugde mee te kunnen laten genieten. Hier deed hij niemand een plezier mee en de deur werd dan ook al snel op slot gedaan.
Hierna kon in alle rust onder het genot van een warm bakje thee en een banaan de eerste helft worden besproken.

In de 54e minuut stoomde het Eastermarder “Feyenoordmachientsje” bestaande uit Albert Brouwer en Kees Schotanus voor de 2e keer deze middag op naar het doel van OKVC. Brouwer dribbelde in vanaf het middenveld, passte vervolgens op Schotanus die de bal in een vloeiende beweging met buitenkantje rechts retourneerde. Brouwer bracht hem onder controle met zijn ijsbeentje, kapte de enige nog overgebleven verdediger uit en schoof beheerst met rechts binnen: 3-0!

In de 63e minuut vond een memorabel moment plaats; OKVC bouwde op over hun rechterflank. Lokten op slinkse wijze Stefan Erwin Venema uit zijn sinds jaar en dag centraal op het middenveld staande tent. Venema stormde, omdat hij zich buiten zijn vertrouwde habitat bevond, ietwat onstuimig op zijn tegenstander af. Die zat op dit moment te wachten en plaatste met een subtiel puntertje de bal recht vooruit, pardoes tussen Venema zijn gespreide benen door.
Deze heerlijke panna leverde de OKVC'er een welverdiende staande ovatie op.

Er was een minuutje op 79 gespeeld toen Harm Tseard Heidbuurt de bal in zijn bezit kreeg op de rechterflank. Hij hoorde in de verte iemand aan komen bulderen en besloot even te kijken wie het was. Het bleek Stefan Brouwer te zijn die naarmate hij dichterbij kwam niet meer te negeren bleek. Heidbuurt besloot de bal maar terug te spelen zodat het gedaan zou zijn met de geluidsoverlast die gepaard ging met de opstomende Brouwer.

Stefan Brouwer nam de bal vanaf zo'n 36 meter vol op zijn binnenkant rechtervoet waardoor diezelfde bal met een strakke krul buiten het bereik van de keeper aan de binnenkant van het linker zijnet in het doel verdween. Brouwer was vervolgens zo blij dat hij struikelde en op de grond viel. Hier baalde hij vervolgens weer zo van dat hij met gebalde vuisten de grond molesteerde, dit kwam hem naderhand op een flinke reprimande van grondmeester Bouwe Boersma te staan. Ohja: 4-0!

Dit heerlijke doelpunt betekende overigens meteen de eindstand. Deze welverdiende driepunter was precies wat Eastermar kon gebruiken in opmaat naar de volgende wedstrijd. Volgende week wacht namelijk de clash met koploper Kootstertille. Eerder dit jaar werd in de beker geflatteerd verloren met 1-2. vv Eastermar heeft dus het nodige recht te zetten.

Kom vooral kijken 5 december, om een uurtje of 14:00 te Kootstertille, zodat u mooi op tijd weer thuis kunt zijn bij uw jutezakken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag

regionaal nieuws

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette



regionaal nieuws

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland




regionaal nieuws

Snelweg A7 volledig dicht door ongeval

Snelweg A7 volledig dicht door ongeval

regionaal nieuws

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân