10.3 °C

Flamingo's wint van Joure

ma 30 november 2015, 13.04 uur

BUITENPOST - Zaterdag stond pas de 2e zaalwedstrijd voor Flamingo's op het programma. De tegenstander van vandaag was Joure 1, die na 3 wedstrijden al 5 punten hadden verzameld en dus, net als Flamingo's, nog ongeslagen waren.

Voor de wedstrijd werden de kampioensploegen van het veld gehuldigd, door een groot publiek dat de Houtmoune had weten te vinden. Na deze plicht plegingen ging de wedstrijd los onder leiding van dhr Veldhuis.

Flamingo's zette in het begin gelijk de toon door 2x te scoren en pressie te geven in de verdediging. Joure wist hier in eerste instantie geen raad mee, maar kwam door tal van strafworpen nooit op een ruimere achterstand dan 3 goals.

De scheidsrechter zette deze wedstrijd een grote stempel op de wedstrijd door veel te fluiten en waar een vrije bal op zijn plaats zou zijn, toch wederom een strafworp te geven. Hierdoor bleef Joure de eerste helft in het spoor van Flamingo's en zochten beide ploegen de kleedkamer op met een 9-7 voorsprong voor Flamingo's.

In de tweede helft was het de Bouwbedrijf Tamminga formatie die een tandje bijzette en gelijk een gat wist te slaan van 5 doelpunten.
Dit was een breekpunt bij Joure en het geloof ebte langzaam weg. Door goed verdedigen kwam Joure alleen tot 1 schots aanvallen en werden veel ballen over de zijlijn gegooid. Flamingo's was in de tweede helft niet erg scherp in de afronding, maar wist door Herman Pilat toch nog net de 20 op het scorebord te zetten.

Joure stelde hier 14 goals tegenover waarvan minstens de helft uit strafworpen kwamen. Al met al toch een prima overwinning van Flamingo's, die over 2 weken een kraker spelen tegen Altijd Kwiek.
Deze wedstrijd begint 12 December om 14.00 te Gorredijk.