5 °C

Drachten/Van der Wiel pakt punt

ma 30 november 2015, 8.16 uur

DRACHTEN - ARNHEM - Drachten/Van der Wiel stond afgelopen zaterdag een zware opgave te wachten tegen Oost-Arnhem. De opening was voor de thuisploeg waarna Drachten/Van der Wiel counterde naar een 1-3 voorsprong. In het eerste gedeelte konden de groenhemden een minimale voorsprong behouden tot 4-5 waarna Oost-Arnhem langs zij kwam en vervolgens het heft in handen nam. De Arnhemmers waren gedurende het resterende deel van de eerste helft schotvaardiger en maakten hier volop gebruik van. Door twee lastig af te stoppen spitsen bij Oost-Arnhem en zelf te weinig goals te maken stond er een 16-8 stand op het scorebord halverwege de wedstrijd.

In de tweede helft kropen de Drachtsters dichterbij tot 20-20 en volgde een spannende slotfase. waarin OA steeds een puntje voor liep, bleef Drachten steeds aansluiten tot 23-23. De thuis ploeg werkte lange aanvallen niet af waardoor de Van der Wiel-formatie als laatst de bal in de aanval kon brengen. Onder hoge druk leverde het laatste schot helaas niets op. Drachten/Van der Wiel kan spreken van een gewonnen punt in Arnhem en is nu van de nul af.

Hoofdtrainer Jan Tuttel na afloop: "In de eerste helft liepen we achter de feiten aan, maar na de pauze pakten we de draad goed op. We speelden met overtuiging, duelkracht en beleving. Ik vond het mooi om te zien dat spelers individueel, maar ook in collectieve zin, hun grens nu eindelijk eens echt in de praktijk verlegden. Mijn hoop is dat we veel geleerd hebben van dit duel".

Scores: Wilfred Oostra 5, Wim Braam 5, Geale Tadema 4, Marc Akkerman 3, Amarins Visser 2, Esther Brandsen 2, Larissa Braam 1, Welmoed Bauer 1.