10.9 °C

Oerterp/VKC wint van Ritola

zo 29 november 2015, 22.23 uur

LEEK - Ondanks dat de vierde wedstrijd van het zaalseizoen een thuiswedstrijd was, speelde Oerterp/VKC 1 de thuis wedstrijd in Leek. De wedstrijd werd gespeeld tegen Ritola 1 uit Zuidlaren. De voorsprong van Ritola, die al snel in de eerste minuut de voorsprong behaalde, duurde niet voor lang. De volgende reeks volgde voor Oerterp en Ritola liep eigenlijk gedurende de hele eerste helft achter de feiten aan. Het resulteerde uiteindelijk in een ruststand van 14-9 in het voordeel voor Oerterp.

Steeds probeerde Ritola gedurende de tweede helft het verschil te verkleinen. Het lukte ook met als resultaat dat het verschil halverwege de tweede helft 2 doelpunten was, namelijk 20-18. Gedurende de rest van de wedstrijd verloor Oerterp steeds meer hun eigen spel wat resulteerde in slordigheids fouten. Ritola in tegendeel begon te wisselen en meer doelpunten te scoren. 7 minuten voor het einde stond het gelijk met 22-22. Vanaf dit moment pakte de ploeg uit Zuidlaren de voorsprong en uiteindelijk moest Oerterp het verlies bekopen met een eindstand van 24-27.

Oerterp 2 verloor van Ritola 2. Helaas met dubbele cijfers. Hier eindigde het in 10-27. De volgende wedstrijden zullen gespeeld worden op 12 december tegen de parabool 1 en 3 in de Struikhal te Groningen.