7.8 °C

Gelijkspel voor K.V. Invicta

zo 29 november 2015, 18.30 uur

KOLLUM - Afgelopen zaterdag stond de 4e zaalwedstrijd voor de hoofdmacht van K.V. Invicta op het programma. In deze thuiswedstrijd moest er aangetreden worden tegen het bekende DWA Argo uit Winsum. In een eerdere ontmoeting op het veld werd er gelijk gespeeld dus de Pruttelpot-formatie was gebrand om deze wedstrijd met winst af te sluiten. De wedstrijdbal werd aangeboden door Bouwbedrijf Bert van der Laan te Kollum en de pupil van de week was Sadieya van der Bij.

De opstelling voor deze wedstrijd was enigszins gewijzigd wegens een blessure van Wietze-Jan Grijpma welke verdienstelijk werd vervangen door David van Dusschoten. Ook Jettie Hoekstra en Marieke van Straten begonnen in de basis. Invicta begon scherp aan de wedstrijd door lange aanvallen op te zetten wat resulteerde in een 2-0 voorsprong. DWA Argo had in het begin moeite om Invicta bij te benen maar liet zich niet het kaas van het brood eten. De thuisclub stond steeds met 2 of 3 doelpunten voor maar kon dit niet verder uitbouwen. De heren van de gasten waren zuiver van afstand waardoor er met een stand van 9-8 werd gerust.

Na de rust was het zaak om de voorsprong niet uit handen te geven. Dit bleek achteraf gezien nog een moeilijke taak. De Pruttelpot-formatie wist op een gegeven moment uit te lopen naar een verschil van 3 doelpunten. Kort daarna kon ze nog op een verschil komen van 4 doelpunten maar helaas werd er een strafworp gemist. Vanaf dat moment kwamen de gasten steeds beter in hun spel en werden de vele kansen van Invicta niet afgerond. De laatste tien minuten waren erg spannend want DWA Argo had nog maar 1 doelpunt nodig om op gelijke hoogte te komen. Helaas scoorde een dame van de gasten de gelijkmaker wat de eindstand op 16-16 bracht.

Invicta is nog steeds ongeslagen alleen heeft nu een duur punt verspeeld. De volgende wedstrijd is op 12 december en zal worden gespeeld tegen DTS om 16.10u te Surhuisterveen.