4.3 °C

V&V verliest van buurtgenoot

zo 29 november 2015, 18.28 uur

GARYP - Na 3 gewonnen wedstrijden nam Vlug en Vaardig het op tegen buurtgenoot Pallas'08 1 uit Leeuwarden. Voor een aantal geen onbekende tegenstander. Het doel was dan ook om ook deze de punten mee te nemen naar Garijp. Dat het een lastige middag zou worden was na 10 minuten wel duidelijk.

Het lukte V&V niet om de eerste helft een vuist te maken tegen een enthousiast en zeer gemotiveerd Pallas'08. Pallas'08 nam de leiding in de wedstrijd en hield dit gedurende de eerste helft netjes vol. Tegen het einde van de eerste helft kon V&V de schade redelijk beperkt houden en zocht het met 11-10 de kleedkamer op. Dat er wat moest gebeuren was wel duidelijk. Coach Peter de Groot benadrukte dat het belangrijk was om nu scherp aan de tweede helft te begingen en ons eigen spel te spelen.

Na rust werd er gewisseld om er voor te zorgen dat V&V weer in de flow kwam van de afgelopen weken. Tiede Fokkema, Corrie Betten en Mathilde van der Zee werden nog ingebracht om het tij te keren. Helaas mocht dit niet blijken. Ook in de tweede helft liep V&V achter de feiten aan. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 18-16 overwinning voor de Leeuwarders. Voor V&V is het nu zaak om de positieve lijn van de eerste 3 wedstrijden op te pakken. Over twee weken, op zaterdag 12 december om staat wederom een uitwedstrijd op het programma. De Bio-Balance formatie neemt het dan op tegen Elko 1.

Scores: Arjen Brander 7, Anke Rinsma 6, Teade Sibma 2, Ammarins Schievink 1,