Account
Logo
Zoeken
3.5 °C

WSG DraGor Heren 1 wint overtuigend

zo 29 november 2015, 13.58 uur

DRACHTEN - Zaterdagavond mocht het eerste herenteam van WSG DraGor weer aantreden in het eigen thuisbad De Welle in Drachten. Ditmaal was de tegenstander Neptunia’24 uit Sneek. Voorafgaand aan de wedstrijd stond DraGor op de tweede plek in de Derde Klasse Bond en Neptunia’24 op een magere zevende plek. Door afwezigheid van de origineel aangewezen scheidsrechters, stond deze wedstrijd onder van een heuse Eredivisie-scheidsrechter die werd geassisteerd door een vertrouwde scheidsrechter uit de eigen competitie. De heren uit Drachten waren op de hoogte van de shotkracht van een van de spelers uit Sneek en coach Onno Hoitinga had daarom de verdediging enigszins afgestemd op deze gevaarlijke speler.

Door een blokfout van Mitchell van den Adel kwam Neptunia’24 al snel in de eerste periode op een 0-1 voorsprong. Mitchell van den Adel herstelde kort daarna zijn eigen fout door de 1-1 op het scorebord te zetten. Nadat Neptunia’24 de, verder uitstekende keepende, Tim Hoitinga wisten te verschalken met een boogbal, was het de beurt aan Erik Hofstee om een goed uitgespeelde man-meer af te maken en de stand weer gelijk te trekken: 2-2. Dit was tevens de eindstand van de eerste periode.

De tweede periode begon wat stroef aan de DraGor kant, maar nadat Johan de Haan een 5-meter wist te benutten (stand 3-2) wisten de heren uit Drachten de wedstrijd iets meer te controleren. Jelmer Groen was ditmaal het eindstation van een goed uitgespeelde man-meer en tekende daarmee voor de 4-2. Mitchell van den Adel zette DraGor vervolgens op een 5-2 voorsprong na een snelle contra. De aandacht bij de heren van DraGor verslapte hierna een beetje waardoor Neptunia’24 terug kon komen tot 5-4. Johan de Haan zorgde aan het einde van de tweede periode weer voor een gat van twee punten door de 6-4 binnen te schieten.

Nadat Neptunia’24 weer de aansluitingstreffer had gemaakt aan het begin van de derde periode (stand 6-5), wisten Mitchell van den Adel en Johan de Haan de voorsprong van DraGor weer te vergroten naar 8-5. De eindstand in de derde periode werd 8-6 nadat Neptunia’24 met enig geluk wat terugdeed uit een man-meer.

In de vierde periode was het duidelijk dat DraGor dat de langste adem had. Kort na wederom een aansluitingstreffer van de heren uit Sneek (stand 8-7), was het Mitchell van den Adel die, met een geweldig schot in de kruising, de overwinning van DraGor inluidde (stand 9-7). Jelmer Groen wist wederom een man-meer te benutten en zette daarmee een stand van 10-7 op het scoreboord. Ondanks dat Neptunia’24 nog even terugkwam in de wedstrijd waren het Foppe de Haan en twee keer Erik Hofstee die de wedstrijd uiteindelijk beslisten in het voordeel van DraGor. Eindstand: 13-9.

Doelpuntenmakers: Mitchell van den Adel (4x), Johan de Haan (3x), Erik Hofstee (3x), Jelmer Groen (2x), en Foppe de Haan (1x).

Volgende week (5 december) kunnen de heren uit Drachten lekker Sinterklaas vieren, de week erna (12 december) staat de zware uitwedstrijd tegen De Kikker (nummer drie) op het programma.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.7%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'