10.7 °C

Buitenpost in slotfase voorbij SC Veenwouden

zo 29 november 2015, 13.18 uur

FEANWALDEN - In een meer spannende dan fraaie derby van de Friese Wâlden tussen SC Veenwouden en Buitenpost trokken de gasten uiteindelijk aan het langstge eind. Gezien de krachtsverhoudingen had de thuiclub wel een gelijkspel verdiend maar Buitenpost had in invaller Simon Schreiber de man die het verschil maakte deze middag.

De wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis aan, Frieda Hiemstra, de vrouw van jeugdtrainer Theo Haisma en de moeder van de jeugdleden Corné en Jurre-Jan, die deze week overleed.

De circa 500 toeschouwers kregen een eerste helft te zien met weinig spektakel. De thuisclub liet zich inzakken en gunde Buitenpost het initiatief. De gasten wisten zich geen goed raad met deze situatie hetgeen resulteerde in weinig kansen voor beide doelen.

Na 22 minuten nam de thuisclub de leiding toen Andries Hoekstra vanaf circa 25 meter verwoestend uithaalde. Buitenpost kreeg daarna mogelijkheden via Ruben Boekhout (hoog over) en Joran Olijve die naast schoot.

In de tweede helft kroop de thuisclub meer uit zijn schulp en onstond er een open wedstrijd. In de 52e minuut kwamen de gasten op gelijke hoogte toen de op links doorgebroken Simon Schreiber Joran Olijve een niet te missen kans bood.

Beide teams kregen hierna mogelijkheden op de winnende treffer maar in de 83e minuut was het Simon Schreiber die de beslissing forceerde. Na zijn uitbraak over rechts belandde de bal bij Joop Pijnacker. Doelman Coenraad van der Mark wist in eerste instantie nog redding te brengen op zijn schot maar in de rebound was het wel raak via Jorrit Terpstra.

SCV speelde daarna alles of niets en het werd niets want in de blessuretijd was het Joran Olijve die de wedstrijd definitief besliste: 1-3.