Account
Logo
Zoeken
8 °C

'Schoonmoeder' met melk overgoten: boete

ma 23 november 2015, 16.20 uur

LEEUWARDEN - 'Ik voelde me uitgedaagd', zei een 30-jarige Drachtster maandag tegen rechter Marc Brinksma. De persoon die de man uitgedaagd zou hebben was de nieuwe partner van zijn schoonvader, die kennelijk niet echt goed lag de familie. De vrouw had volgens de verdachte veel op haar geweten. 'Ik wilde haar vernederen zoals zij mij gezin had vernederd'. En dus goot de Drachtster de vrouw spontaan een fles melk over het hoofd, midden op het Kyriat Onoplein, waar ze elkaar toevallig tegen het lijf waren gelopen.

Hij stond terecht omdat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan vernieling. Door de melk waren de suède schoenen, een portemonnee en de iPhone van het slachtoffer beschadigd geraakt. De Drachtster geloofde er niets van. 'Ik wil bewijzen voor ik haar geloof', zei hij. Hij mocht meekijken op het computerscherm van de rechter. Na een blik op de foto's van de schoenen na de melk-aanval, draaide hij enigszins bij. Dat hij zo uit de band was gesprongen was volgens hem in een opwelling gebeurd, het waren de emoties die de overhand hadden.

Hij moest terechtstaan voor vernieling, maar het had net zo goed voor belediging kunnen zijn, vond Brinksma. De rechter had het een aardig gebaar gevonden als de Drachtster tenminste de schade had vergoed. 'Ik zou het mooi vinden als u alsnog de schoenen zou vergoeden', gaf de rechter de verdachte mee. Verder oordeelde Brinksma dat 'een serieuze waarschuwing' afdoende moest zijn. De Drachtster kreeg een voorwaardelijke boete van 210 euro.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.8%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.5%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.6%
Geen mening  
28.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!