3.1 °C

KV Harkema verliest van KV Invicta

ma 23 november 2015, 13.59 uur

HARKEMA - KV Harkema komt fysiek te kort tegen KV Invicta en verliest terecht.
Zaterdag 21 november stond de wedstrijd tussen Harkema en Invicta op het programma.

Om 18:45 uur werd het startsein door de scheidsrechter gegeven.
Uulco, Wietze-Jan, Gerdien en Wilma begonnen in de aanval. In de verdediging werd er gestart met Ruurd, Jarich, Marijke en Danielle.
Al snel wist Wilma voor de 0-1 op het scorebord te zorgen door een mooi afstand schot.

Harkema had hier vrij snel reactie op en maakte 1-1. Vervolgens konden Ruurd en Danielle het eerste gaatje van twee doelpunten maken, 1-3.

Harkema bleef mee scoren in het eerste gedeelte van de wedstrijd.
Toch bleef Invicta rustig en wist halverwege de eerste helft op een voorsprong te komen van 2-7 door doelpunten van Wietze-Jan, Marijke, Jarich en Uulco.
Harkema werd hierdoor de fysieke ploeg die van eerdere wedstrijden werd herkend. Invicta probeerde niet in dit spel mee te gaan en de voorsprong uit te breiden. Uiteindelijk werd er gerust met een 4-9 stand.
Na rust werd Danielle vervangen door Sijke. Harkema kwam in het eerste gedeelte van de tweede helft iets dichterbij tot 6-9. Invicta liet mooie aanvallen zien en scoorde een aantal mooi uitgespeelde kansen. De Pruttelpot formatie wist rustig te blijven en liet zich in deze fase van de wedstrijd niet meeslepen in het chaotische fysieke spel van Harkema. Met een mooie doorloopbal van Gerdien zette Invicta de stand op 9-13.

In de laatste fase van de wedstrijd kon Invicta de winst rustig uitspelen. Met goals van zowel dames als heren werd er uiteindelijk een eindstand op papier gezet van 14-17.

Invicta was in dit spel de terechte winnaar. Volgende week speelt Invicta 1 thuis tegen DWA/ARGO 1 om 19:10 uur. De hoofdmacht van Invicta zal dan opnieuw strijden om ongeslagen te blijven in de zaalcompetitie.