9.1 °C

Broekster Boys wipt DZOH uit de beker

ma 23 november 2015, 13.57 uur

DAMWALD - Tijdens de loting van de 2e ronde van het KNVB beker toernooi noord werden twee teams aan elkaar gekoppeld die vorig jaar nog tegen elkaar streden in de 1e klasse. Helaas degradeerden beide ploegen naar de 2e klasse . Broekster Boys hield echter de beste herinnering aan beide duels over, want de ploeg uit Emmen werd 2x verslagen ( 3-1 en 2-3) Ook deze keer gingen de punten, in een lange maar gezellige busreis mee terug naar Damwoude.
Veldoverwicht Broekster Boys levert doelpunt op

Broekster boys ging goed van start. Met verzorgt maar voorzichtig voetbal speelde het grootste gedeelte van de eerste helft zich af voor doelman Schepers. Natuurlijk zijn er altijd mogelijkheden maar grote kansen werden er nog niet gecreëerd. DZOH speelde compact en krijgt met de ervaring van Roy Stroeve op het middenveld en de snelle vleugelspeler Jeroen Smit altijd mogelijkheden. Ook zaterdag was ondanks het goede spel van de gasten de eerste kans voor de thuisploeg. Smit was Jelmer Wijbenga even te snel af en leverde een prima voorzet af vanaf de achterlijn. Gerben Rog vond keeper Krol op zijn weg waardoor de opening goal nog even op zich liet wachten. Halverwege de eerste helft kwam Broekster boys, gezien het veldspel, terecht op voorsprong. Remco Kooistra werd op het middenveld ten koste van een overtreding aangepakt, maar scheidsrechter Bijsterveld zag voordeel, en dat was een juiste beslissing, want uit deze voordeel situatie viel de 0-1. Juryan Dantuma prikte vanuit de “kluts” de bal binnen.

Voorsprong wordt simpel weggegeven.
Na deze voorsprong ging Broekster Boys helaas slordiger spelen. Uittrappen van keeper Krol kwamen niet daar waar de bal werd verwacht, en in de opbouw was het DZOH dat vroeg stoorde. Toen Riemer Doornbos de bal inspeelde op Sjoerd Westra kwam deze vol onder druk. DZOH veroverde de bal en zo stond de Stroeve zomaar alleen voor Krol. Met een fraaie lob maakte hij de gelijkmaker. 4 minuten later was het de 17- jarige Max Heijnen die DZOH zelfs op voorsprong bracht. Kas Huizenga probeerde de half hoge bal nog met de circusact te onderscheppen maar miste helaas. Heijnen liet Krol kansloos en schoot de bal in de verre hoek. 2-1

Invaller Prins zet Broekster Boys weer op koers.
Trainer Mulder was met name over het laatste kwartier van de eerste helft erg ontevreden. Remco Kooistra en Sjoerd Westra bleven na de rust in de kleedkamer achter. Andries Dijkstra en Hedzer Prins kwamenin het veld. Neem daarbij een paar tactische omzettingen en er stond plotseling een zeer gretig team wat DZOH over de knie wist te leggen. Binnen het kwartier werd de wedstrijd gekanteld. In de 51e minuut was het Piet Wessel Dijkstra die net over schoot, maar een minuutje later werd de gelijkmaker genoteerd. Hendrik Bouma wist met een prachtige sleepbeweging zijn directe tegenspeler in de luren te leggen en zijn prima voorzet werd bij de tweede paal netjes door invaller Prins ingetikt 2-2.

Broekster Boys weer op voorsprong
Vlak daarna een prima kans voor Bouma maar deze trof helaas geen doel. Prins was daarna een plaag voor de rechtervleugelverdediger van DZOH. Waar deze eerst nog trots was dat hij na rust een andere speler tegenover zich had gekregen , werd hij later gewisseld omdat Prins heer en meester was op de rechterkant. Na een actie op snelheid en kracht speelde Prins Dantuma aan die daarmee zijn tweede treffer maakte en Broekster boys op 2-3 bracht. 2 minuten later was het een vergelijkbare actie van Prins. Nu speelde hij zichzelf vrij in het 16 meter gebied . Prins zag echter goalgetter Rienk de Haas er nog beter voor staan en gaf de bal keurig af De Haas maakte geen fout : 2-4 Trainer Boer moest toen wel ingrijpen en wisselde Aasman en Roos voor Bokkers en Velema.

Aansluittreffer DZOH
Broekster Boys had even vol gas gegeven en zakte na deze voorsprong wat weg . Of het nu kwam door vermoeidheid, gemakzucht of door de wissels van trainer Boer, feit was dat DZOH terug kwam in de wedstrijd. Vanuit een afgeslagen corner kwam de bal terug voor het doel en was het weer die dekselse Stroeve die de bal keurig net langs de paal binnenschoot en daarmee DZOH terug bracht in de wedstrijd. 3-4 Het spel kantelde, net als in de eerste helft de andere kant op en was het DZOH die toen een alles of niets offensief begon. Het spel werd rommeliger van beide kanten en de prima leidende scheidsrechter kon niet anders dan Wijnsma, Dantuma ( beide BB) en Middeljans ( DZOH) het geel voor te houden na gemaakte overtredingen.

Miraculeus moment.
5 minuten voor het einde van de wedstrijd leek DZOH de gelijkmaker te produceren. Dat de bal in de klus op 3 meter voor de doellijn er niet in ging mocht een wonder heter. In een woud van benen ging de bal als in een flipperkast voor de doelmond langs en ineens was daar de al verslagen Krol die de bal vast wist te pakken en daarmee misschien wel een penaltieserie voorkwam. Abe Drijer kwam nog binnen de lijnen voor Bouma, maar veel gebeurde er niet meer. Over de gehele wedstrijd gezien was de 3-4 winst van Broekster boys terecht en daarmee was de lange bustocht richting Damwoude een aangename reis.

Volgende week weer een competitiewedstrijd. Dan komt Nijland bij Broekster Boys op bezoek. Dinsdagavond speelt broekster Boys nog een oefenwedstrijd thuis tegen het Anjum van “topscorer alle tijden Broekster Boys” Stephan Overkempe. Er word dan om 20.00 afgetrapt op het kunstveld van Broekster boys.