5.3 °C

TFS koploper na derde overwinning

ma 23 november 2015, 11.31 uur

HOUTIGEHAGE - Zaterdagavond stond voor TFS uit Drachtstercompagnie de wedstrijd tegen NQL uit Rinsumageest/Burdaard op het programma. Een belangrijke wedstrijd voor beide partijen die voor aanvang van deze wedstrijd gezamenlijk aan kop gaan met vier punten uit twee wedstrijden.

Al snel bleek dit niet een wedstrijd met veel doelpunten te gaan worden. Beide partijen verdedigden fel, soms iets te fel. De 1-1 kwam dan ook op het scorebord door twee strafworpen. Hierna volgde een erg lange periode zonder doelpunten. Kansen waren er wel voor beide partijen, maar het afronden werd vergeten. Uiteindelijk wist NQL middels een afstandsschot de voorsprong van 1-2 te nemen. Later bleek dat dit ook de enige keer in de wedstrijd zou zijn dat NQL aan de goede kant van de score stond.

Door Baukje Visser kwam de stand weer op gelijke hoogte. Hierna was het pauze en zag het publiek meer een voetbaluitslag op het scorebord dan een korfbaltussenstand. Er moest dus iets gebeuren in de tweede helft.

Na rust wist Marrit Nijmeijer met een uitstarter al vlot de stand op 3-2 te zetten. Weer kwam NQL terug op gelijke hoogte, maar TFS kreeg een beetje lucht door Wiltsje Siderius die twee mooie uitgespeelde kansen wist af te ronden.

Het einde van de wedstrijd kwam dichterbij en bij een stand van 5-4 kwam de van een blessure terugkerende Monique Postma binnen de lijnen om de wedstrijd definitief in het voordeel van de Kompenijsters te beslissen. Net in het veld wist ze een vrije bal en een afstander door de korf te gooien. TFS rook de overwinning, maar NQL gaf niet op. Opnieuw kwamen de gasten terug tot 7-7 maar uiteindelijk was het Jitze van der Vlugt die diep in de laatste minuut van de wedstrijd een laatste kans wist af te ronden.

Een eindstand van 8-7 is niet om naar huis te schrijven, maar wie ook slechte wedstrijden weet te winnen… TFS staat nu alleen aan kop met twee punten voorsprong op de concurrenten. De competitie is nog jong en TFS zal zich zeker nog meerdere keren moeten bewijzen.