Account
Logo
Zoeken
10.1 °C

VIOD VR1 bekert door na monsterzege

ma 23 november 2015, 11.19 uur

DRIEZUM - Brabantse nachten duren lang, maar dat gold zaterdag waarschijnlijk ook voor de terugreis van het eerste vrouwenteam van Someren. Met een 8-0 nederlaag stuurde een ontketend VIOD de zondaghoofdklasser naar de provincie waar het licht altijd brandt.

Ondanks de kou was het spel van de Driezumers hartverwarmend. De vele toeschouwers genoten van vrouwenvoetbal van de bovenste plak. VIOD werd na afloop overladen met complimenten, waarvan de leukste afkomstig was van Richard Aben, trainer van Someren: ‘In deze vorm zou VIOD kampioen worden in de zondaghoofdklasse.’ VIOD dus naar de volgende bekerronde, waar Jong Twente als tegenstander uit de koker rolde. Een super zware loting, maar VIOD aast op revanche na het demasqué enkele weken geleden in Hengelo.

Trainer Atty Eelkema had een aantal wijzigingen in de opstelling doorgevoerd. Lisette Luimstra verhuisde van de spitspositie naar het middenveld. Martine Koopmans wisselde ook van plek, maar dan in omgekeerde volgorde. Beiden gedijden nu veel beter. Luimstra stond meestal aan de basis van de vele VIOD aanvallen en Martine Koopmans bekroonde haar uitstekend spel met een wereldgoal. Ondanks dat Nancy Loth een positie zakte, was zij als rechtsback in aanvallend opzicht niet te stuiten.

Scoorde Linda Visser vier jaar geleden tegen ONS na tien seconden ooit VIOD’s snelste doelpunt, nu leek VIOD na luttele seconden tegen een 0-1 achterstand aan te moeten hikken. Maar gelukkig zat er een engeltje op de lat van keepster Joukje van der Meer, die daarna amper nog haar handschoenen hoefde te testen. VIOD was namelijk heer een meester, speelde verzorgd positiespel en creëerde voldoende kansen. Te lang bleef echter de brilstand op het scorebord. Maar na de 1-0 van Nancy Loth was de ban gebroken. Vlak voor rust verdubbelde Grytsje Jongsma de voorsprong.

Na de theepauze ging VIOD helemaal los. Grytsje Jongsma deelde met haar tweede doelpunt een mokerslag uit aan Someren. Daarna was er geen houden meer aan. Door doelpunten van Lisette Luimstra, Martine Koopmans, Elissa Halbesma en Grytsje Jongsma (2) moest de arme keepster van Someren, Lindsey Stultiens, nog vijf keer de gang naar het net maken.
VIOD deed eindelijk weer eens aan klantenbinding en moet nu proberen deze lijn door te trekken naar de competitie. Volgende week wacht al weer een zware thuiswedstrijd. Dan komt Be Quick ’28 op visite.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM