Account
Logo
Zoeken
8.7 °C
Strand Skûlenboarch moet 'boost' krijgen
Foto: Geert Huisman |  De zwemplek moet verdiept worden en mogelijk kan er ook een visput gerealiseerd worden

Strand Skûlenboarch moet 'boost' krijgen

ma 16 november 2015, 21.30 uur

JISTRUM - Tijdens de raadsvergadering van de gemeente Achtkarspelen wordt komende donderdag door het CDA en de FNP aandacht gevraagd voor de ontwikkeling van het recreatiestrand en de zandwinput nabij Skûlenboarch. Volgens raadsleden Jouke Spoelstra (CDA) en Sake van der Meer (FNP) liggen er kansen om de recreatie en het toerisme in Achtkarspelen een boost te geven.

Recreatiestrand
Afgelopen zomer is het recreatiestrand nabij Skûlenboarch in gebruik genomen. Met name inwoners uit Kootstertille en Drogeham maakten gebruik van het verkoelende water bij hun in de buurt. Vele positieve reacties volgden, maar er bereikten beide partijen ook enkele verbeterpunten vanuit de inwoners. Zo is het water bij het recreatiestrand zeer ondiep waardoor veelal kinderen geneigd zijn om over de stenen afbakening te klimmen om het diepere water in de zandwinput te bereiken.

Een zorgelijk punt omdat in de zandwinput nog steeds actief zand wordt gewonnen. Daarnaast is er ook vraag naar afvalbakken en wc’s op het strandje, om op die manier de mooie natuurlijke omgeving schoon te houden. Spoelstra: "Wij dringen er bij het college op aan om te kijken welke mogelijkheden er zijn om de zwemplaats te verdiepen vanwege veiligheidsredenen, want bij veel ouders zijn er op dit moment zorgen en die delen wij."

Visput
Naast het recreatiestrand voor de inwoners uit de eigen omgeving liggen er ook kansen voor de sportvisserij. De ‘Schuilenburgput’ wordt namelijk afgesloten van het kanaal, waardoor een afgesloten water ontstaat. Zowel CDA alsook FNP vragen het college daarom i.s.m. sportvisserij Nederland te kijken naar de mogelijkheden voor het realiseren van een visput. Van der Meer: "In de gemeente Achtkarspelen zijn er een kleine 3000 sportvissers actief. Het onderzoeken van een visput is daarom zeer aan te raden. Een visput geeft tevens een flinke recreatieve boost aan onze omgeving, vanwege de wedstrijden die daar georganiseerd kunnen worden."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.4%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.8%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.4%
Geen mening  
28.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!