Account
Logo
Zoeken
6.9 °C
Fout bij afhandeling na decode 0 -
Foto: Geert Huisman

Najaarsconcert van Brassband Da Capo

za 14 november 2015, 20.49 uur

DROGEHAM - In ‘De Fakkel’ te Dogeham werd zaterdag 14 november voor het eerst een najaarsconcert georganiseerd door Brassband Da Capo. Het werd een uniek concert, in de eerste plaats vanwege de grote opkomst.

Brassband Excelsior uit Surhuizum
Christelijke brassband Da Capo uit Drogeham kreeg tijdens dit concert versterking van brassband Excelsior uit Surhuizum, waardoor er een volwaardige brassband ontstond. Hierdoor kwam onder leiding van dirigent Hendrik Marinus de muziek ten volle tot uiting en werd de zaal meegenomen in de verschillende sferen van de muziekstukken. Er werden onder andere stukken gespeeld van de bekende jeugdserie ‘Floris’ uit 1969 en verschillende romantische nummers als ‘The Italian love song’. Naast de volwassen brassband was er ook plek ingeruimd voor de jeugd. Zij brachten een viertal nummers voor het publiek ten gehore waarbij één van de jeugdleden, Jan-Wigger Meindersma, op een gegeven moment zelf het stokje van de dirigent overnam.

Piter Wilkens
Het was de organisatie dit jaar gelukt om Piter Wilkens, de bekende Fryske troubadour, te strikken voor het concert. Hij bracht naast zijn eigen werk ook een aantal nummers samen met de samengestelde brassband ten gehore. Wilkens is onder andere trotse bezitter van de Bernlef-priis, de provinciale muziekprijs van Fryslân. Daarnaast is Wilkens bekend van zijn Fryske hits als de Liwadder blues, Timmermantsjoender en Greideroas. Al met al kon worden gesproken van een zeer geslaagde avond waar iedereen kon genieten van zijn/haar favoriete muziek.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws