Account
Logo
Zoeken
4 °C

Zorgen over werkloosheid Smallingerland

do 12 november 2015, 10.20 uur

DRACHTEN - Alle politieke partijen in Smallingerland hebben dinsdagmiddag bij de behandeling van het beleidsplan 2016-2019 aandacht gevraagd voor de hoge werkloosheid in de gemeente. Het percentage werklozen ligt hoger dan het gemiddelde in Friesland, terwijl de provincie landelijk gezien ook al slechter scoort.

De afgelopen maanden was vijftien procent van de inwoners in Smallingerland werkloos. In september is dat percentage gedaald naar 12,9 procent. "Het zijn af en toe dagkoersen", relativeert wethouder Nieske Ketelaar, "Het Friese gemiddelde is 11,4. We komen dus dichterbij. Wij zetten hier dagelijks op in en moeten alert zijn. Werkloosheid is een blijvend punt van zorg."

Het CDA diende een motie in om een lokale Taskforce Werkloosheid op te richten. "Die richt zich op het plaatsen van werkzoekenden bij bedrijven en trekt nieuwe ondernemingen naar onze gemeente toe die werk kunnen bieden voor onze inwoners", bepleit fractievoorzitter Jan Groen van het CDA. De partij wil een pilot van een jaar. "Er is immers al een taskforce in de vorm van Werkbedrijf Friesland" gaf Nieske Ketalaar als reactie aan. Zij ontraadde de motie. Desondanks stemde een meerderheid van de raad wel met het voorstel in.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door


Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.6%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie


regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381