Account
Logo
Zoeken
4 °C

Politiek kissebist over parkeren Drachten

wo 11 november 2015, 10.23 uur

DRACHTEN - Binnen de gemeenteraad van Smallingerland is veel onenigheid over het parkeerbeleid in Drachten. Verschillende partijen pleiten er voor om de parkeren in het centrum gratis te maken.

De voorstanders stellen dat winkelend publiek Drachten links laat liggen vanwege het betaald parkeren. Zij zijn bovendien tegen het voorstel om parkeergeld te innen tijdens feestdagen. Op dit moment kosten de garages de gemeente echter structureel drie ton per jaar. ,,As we it parkeren gratis meitsje, dan wurdt dat noch mear. Wa betellet dat?”, vraagt FNP-voorman Durk Oosterhof zich af. ,,Júst troch dat wy kear op kear hjir oer prate, soarget foar it slechte imago rûnom it betelle parkearen. As we neat sizze dan ha minsken der ek gjin problemen mei”.

Wethouder Ron van der Leck bevestigt de stelling van Oosterhof. ,,Het wel of niet betaald parkeren is niet van belang voor het aantrekkelijke centrum van Drachten. Vanwege fiscaliteit is gratis parkeren absoluut niet aan te raden. Het parkeergeld levert een bijdrage aan de exploitatie van de garages, bovendien is het tarief redelijk. We zitten in een tijd van bezuinigingen. Als wij het parkeren gratis maken gaat dat ten koste van andere zaken”.

CDA en Smallingerlands Belang pleitten om in december op een aantal momenten de garages gratis toegankelijk te maken. De partijen vonden hier echter geen meerderheid voor in de raad. Een motie om te wachten met het innen van parkeergeld op feestdagen tot het parkeerbeleid is geëvalueerd, kreeg die steun wel. Ook de suggestie van de ChristenUnie om het huidige actietarief in de parkeergarages te handhaven tot die evaluatie kon op een meerderheid rekenen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.4%
Nee  
55%
Maakt me niet uit  
18.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!