Account
Logo
Zoeken
6 °C
© Jochem Wiersma

Reünie 2e klas 1965 Groen van Prinsterer

zo 8 november 2015, 19.05 uur

DOKKUM - Na 50 jaar zagen ze elkaar weer terug, de klasgenoten van de 2de klas van de Groen van Prinstererschool uit 1965 te Dokkum en hun juf.

Het was een oude klassenfoto uit 1965, dat leidde tot het weerzien. Maar voordat het zover was moest er nog heel wat uitgezocht worden, want: hoe heetten al die klasgenoten ook maar weer en waar waren ze gebleven?

Eelse Visser uit Dokkum dook in de archieven van de school en ging langs bij oud-leerkrachten en oud-klasgenoten en zelfs bij ouders van oud-klasgenoten en wist zo van bijna iedereen de naam en huidige adresgegevens te achterhalen. “Bijna”, want van de jongen links op de voorste rij van de oude foto lukte het maar niet om zijn naam te vinden.

Een datum werd geprikt en wie kon was afgelopen zaterdag van de partij. Niet iedereen herkende elkaar direct, maar al snel kwamen de verhalen. Na de koffie in Stadscafé Artisante, in de binnenstad van Dokkum, wandelde de groep, inclusief hun juf Anne Osinga (destijds: de Vries geheten) naar de Groen van Prinstererschool, waar een rondleiding door de school was geregeld.

Alhoewel de school in de loop der jaren wel wat was veranderd, was het klassenlokaal van toen nog heel herkenbaar. Na afloop van de rondleiding werd opnieuw een “klassenfoto” op de trappen van de school gemaakt, zoveel mogelijk met dezelfde opstelling als in 1965.

Na het bezoek aan de school werden onder het genot van een borrel en een gezamenlijk diner nog lang herinneringen opgehaald aan de tijd van toen. Na afloop keek iedereen terug op een zeer geslaagde dag en werd zelfs al aan een herhaling over een paar jaar gedacht.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag


regionaal nieuws

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette



regionaal nieuws

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland




regionaal nieuws

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân